REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po ilgų ginčų, abejonių ir pasišaipymų Kauno miesto tarybos politikai šeštadienį valdančiosios koalicijos balsais patvirtino miesto nevyriausybinių organizacijų projektų finansavimo iš Kauno miesto savivaldybės biudžeto 2010 m. sąmatą.

REKLAMA
REKLAMA

Nevyriausybinės organizacijos (bendruomenės, jaunimo, socialinės ir neįgaliųjų), gavusios finansavimą, galės pradėti įgyvendinti savo iniciatyvų projektus. Iš viso 2010 m. biudžete Kauno miesto nevyriausybinėms organizacijoms yra numatyta 765 tūkst. litų.

REKLAMA

Asociacijos, viešosios įstaigos, labdaros ir paramos fondai, religinės organizacijos - bendruomenių centrai, veikiantys Kauno miesto seniūnijose, jaunimo ir su jaunimu dirbančios organizacijos, organizacijos, teikiančios socialines paslaugas, projektus galėjo pateikti iki 2009 m. gruodžio 22 d. pagal tris programas: "Bendruomenės Kaunui", "Jaunimas Kaunui" ir "Socialinės apsaugos plėtra, skurdo bei socialinės atskirties mažinimas".

REKLAMA
REKLAMA

Patvirtinus šį sprendimą bus finansuoti 22 bendruomenių centrų, 36 jaunimo, 44 socialinių, 28 neįgaliųjų nevyriausybinių organizacijų projektai ir 1 projektas, skirtas socialinių bei neįgaliųjų nevyriausybinių organizacijų veiklos koordinavimui ir plėtrai. Papildomai numatyta lėšų Kauno miesto jaunimo politikos strategijai sukurti.

Jaunųjų konservatorių lyga Kauno filialo plėtrai pretenduoja gauti 2000 litų, savo programai "Pilietiškumo mokykla 2010" - 5000 litų. Jaunųjų krikščionių demokratų organizacija taip pat nusiteikusi už 2000 litų stiprinti savo potencialą, o Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjunga - savąjį skyrių. Tvarkos ir teisingumo jaunimo lygos Kauno miesto skyrius už 3000 litų įgyvendins programą "Vaikai Lietuvos ateičiai", Kauno apskrities liberalaus jaunimo organizacija - programą "Laisva erdvė jaunimui".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kur kas įdomesni (deja, neaiškūs ir šypseną keliantys) yra kai kurių kitų į paramą pretenduojančių organizacijų pateiktų programų pavadinimai. Miesto tarybos narys Arvydas Garbaravičius, iš anksto atsiprašydamas tų, kurių programos labai vertingos ir visuomenei naudingos savo turiniu, vien iš pavadinimų siūlėsi parašyti humoreską. "Odė Kaunui" galėtų prasidėti "Savo noru", žinant, jog "Čia - kelio pradžia". Kitų programų pavadinimai tekstą pratęstų.

"Štai Romainių bendruomenės centras savąja programa už 16 tūkst. litų žada "Būsime naudingi ir 2010 metais". Manau, kiti irgi sutiktų būti naudingi už tokius pinigus", - ironizavo A. Garbaravičius, dar atkreipdamas dėmesį į kitos programos, kuriai Aleksoto bendruomenės centras pageidauja gauti 18 tūkst. litų, pavadinimą "Mes - Žalgirio vaikai".

REKLAMA

"Dešimt tūkstančių litų numatyta viešajai įstaigai "Miegantys drambliai" už programą "Laipiojimas Kauno miestui", ir dabar mes rinkėjams turime pasirodyti lyg kokie kvaili drambliai už tai balsuodami?" - piktinosi liberalcentristas Kęstutis Mikėnas.

"Kaip galima vienai organizacijai skirti lėšų trims programoms vykdyti, kai kitoms jų nelieka visai?" - stebėjosi Tvarkos ir teisingumo partijos atstovas Vytautas Vasilenka.

Konservatorių atstovas - miesto tarybos Antikorupcijos komisijos pirmininkas Raimundas Kaminskas neskubėjo pritarti lėšų paskirstymo sąmatai. Jo įsitikinimu, prieš tai turėjo būti atliktas antikorupcinis vertinimas, kad pinigų paskirstymas būtų aiškus ir skaidrus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų