REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė ne maisto produktų inspekcija vadinamųjų elektroninių cigarečių pardavėjams nurodė nedelsiant nutraukti šių produktų reklamą ir prekybą.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinė ne maisto produktų inspekcija, vykdydama rinkos priežiūrą, atliko tikslinę „elektroninių cigarečių“ su nikotino kasetėmis internetinės prekybos kontrolę. Inspekcija nustatė, kad 3 platintojai savo interneto tinklalapiuose pateikia šių gaminių reklaminę medžiagą ir siūlo jų įsigyti.

REKLAMA

Inspekcija išaiškintiems „elektroninių cigarečių“ su nikotino kasetėmis platintojams nurodė, kad Lietuvos Respublikos tabako kontrolės įstatymas draudžia parduoti prekes, kurių dizainas imituoja tabako gaminius ir jų pakuotes. Valstybinė ne maisto produktų inspekcija taip pat nustatė, kad interneto tinklapiuose, kuriuose prekiaujama šiais gaminiais, nepateikiama visa būtina teisės aktais nustatyta informacija apie produktą ir jo gamintoją.

REKLAMA
REKLAMA

Pardavėjams nurodyta nedelsiant nutraukti „elektroninių cigarečių“ reklamą ir prekybą.

Inspekcija prekybininkus įpareigojo pateikti visą informaciją apie platinamas „elektronines cigaretės“ su nikotino kasetėmis bei šių produktų saugą ir kokybę patvirtinančius dokumentus. Išanalizavus gautą informaciją, bus taikomi tolimesni teisės aktuose nustatyti veiksmai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų