REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įkliuvo visureigius kaip atsargines dalis bandę įvežti gudreivos

Lietuvos muitinės pareigūnai Klaipėdoje sulaikė du į Lietuvą iš JAV importuotus visureigius, kurie turėjo būti įvežti kaip atsarginės dalys (o jų kėbulai – supjaustyti). Tačiau muitininkams patikrinus įvežamą krovinį, paaiškėjo, kad visureigių kėbulų pjaustyti niekas net nemanė.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo 18 d. (ketvirtadienį), Kalnupės gatvėje, Klaipėdos TM pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai patikrinimui sustabdė krovininį vilkiką „Scania“.

REKLAMA

Šio vairuotojas pareigūnams pateikė deklaraciją, pagal kurią jis vežė iš JAV į Lietuvą importuojamus du lengvuosius automobilius: 2003 m. gamybos „Chevrolet Trail Blazer“ ir tais pat metais pagamintą „Nissan Murano“.

Abu visureigiai buvo gabenami ne kaip automašinos, o kaip atsarginės dalys – deklaracijoje nurodyta, jog automobilių kėbulai supjaustyti.

Tačiau patikrinę vilkiko puspriekabę „Krone“, muitininkai įsitikino, jog ten buvę visureigiai kone sveikutėliai.

„Chevrolet Trail Blazer“ tebuvo kiek aplamdytas šonas, o „Nissan Murano“ – daužtas priekis, bet jų kėbulai, kaip deklaruota, tikrai nebuvo supjaustyti.

REKLAMA
REKLAMA

Abu visureigiai sulaikyti. Dėl neteisingos deklaracijos automobilius importavusios įmonės vadybininkui buvo surašytas administracinės teisės pažeidimų protokolas pagal LR ATPK 209-2 str. 2 d. (Prekių (daiktų) deklaravimo tvarkos pažeidimas). Jam gresia bauda nuo vieno iki penkių tūkstančių litų su prekių konfiskavimu ar be konfiskavimo.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų