REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiuo metu Kauno tardymo izoliatoriuje laikomas žinomas nepilnamečių berniukų tvirkintojas Ervydas Čekanavičius netrukus vėl stos prieš teismą dėl mažamečio seksualinio išnaudojimo.

REKLAMA
REKLAMA

Pedofilui nepalankios išvados

Kauno apygardos prokurorai teigia, kad pasitvirtino 59 pedofilo E. Čekanavičiaus rūbuose aptikti spermos ir kitų biologinių pėdsakų rezultatai. Taip pat buvo ištirti E. Čekanavičiaus ir į jo namus perną vasarą Kaune įvilioto nepilnamečio berniuko drabužiai.

REKLAMA

Šią savaitę teisėsaugai pavyko apklausti ir kelis svarbius liudytojus. Be to, teismo medicinos ekspertai nustatė, kad galimos pedofilo aukos šlapime rasta tokios pat rūšies psichotropinių vaistų, kaip ir aptiktų E. Čekanavičiaus bute, pėdsakų.

Šiuo metu E. Čekanavičius oficialiai yra įtariamas mažamečio lytiniu prievartavimu, neteisėtu psichotropinių medžiagų laikymu ir platinimu.

Jam gresia laisvės atėmimas iki 13 metų.

Pabėgo užkluptas žurnalistų

Naujausia byla dėl seksualinio nepilnamečio išnaudojimo garsiausiam visų laikų Lietuvos pedofilui E. Čekanavičiui iškelta praėjusių metų vasarą.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai birželio 30 dieną pedofilas iš Kauno važiuodamas traukiniu į Vilnių, kuriame tądien vyko teismo posėdis, kuriame E. Čekanavičius bylinėjasi su portalo „Balsas.lt“ žurnalistu Dailiumi Dargiu ir kitų spaudos leidinių atstovais, dėl vienoje senoje publikacijoje neva suterštos jo garbės, pakeliui – kaip manoma, traukinyje, sutiko 13 metų berniuką ir pakvietė jį drauge pasivaikščioti po sostinę.

Abu jie iš traukinių stoties patraukė tiesiai į Gedimino prospekte esančio Vilniaus apygardos teismo rūmus. Kol vyko eilinis posėdis su žurnalistais, mažametis E. Čekanavičiaus laukė teismo koridoriuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasibaigus posėdžiui tamsius akinius užsidėjęs pedofilas nesislapstydamasis nuo aplinkinių su mažamečiu niekieno netrukdomas nužingsniavo Gedimino prospektu.

Netikėtai E. Čekanavičių ir kaip vėliau paaiškėjo jo mažametę auką pastebėję „Balsas.lt“ fotografas bei operatorius nukreipė savo kameras į šią keistą draugiją.

Savo darbą viešoje vietoje dirbančius žurnalistus pamatęs iškrypėlis nesutriko, jis dar bandė vaizduoti, kad eina vienas. Tačiau pradėjus bėgti, pastebėta, kad jį vejasi ir mažametis berniukas.

REKLAMA

Galiausiai pedofilo ir trylikamečio pėdsakai dingo viename Gedimino prospekto daugiabučio kieme.

Kaip vėlesni įvykiai atskleidė, E. Čekanavičius su berniuku parvažiavo į savo namus Kaune. Ten paauglys pernakvojo. Tačiau kitą rytą  kaimynų jis buvo rastas netoli pedofilo namų, Vilijampolės rajone esančioje Vytenio gatvėje, sėdintis ant suoliuko.

Jis atrodė apsiblausęs nuo kvaišalų ir sunkiai orientavosi aplinkoje.

Berniukas pareigūnams pasakojo su būsto šeimininku – E. Čekanavičiumi žiūrėjęs kovinius filmus, bet po vaišių užmigo ir nieko neatsimena.

REKLAMA

Neliečiamasis „daktaras“ Andrejus

Kaip teigia ne vienerius metus pedofilo kriminalinę biografiją studijavęs žurnalistas Saulius Pocius, pirmąkart į teisėsaugos akiratį kelis kartus dėl lytinio santykiavimo su vyrais teistas E. Čekanavičius pakliuvo dar 1970 –aisiais. Dar 2000-aisiais S. Pociaus rašinyje „Iškrypėliai įžūlėja“ teigiama, jog tuomet pareigūnai buvo priblokšti pedofilo įžūlumo tenkinant nenuspėjamas savo paties aistras.

Apsimetinėti daktaru Andrejumi E. Čekanavičių traukė nuo jaunystės. Pats pirmasis jo susitikimas su teisėsauga įvyko po to, kai baltu chalatu pasipuošęs iškrypėlis nusiviliojo dvi merginas į Karo ligoninę ir čia jas „paskiepijo“, suleisdamas joms į raumenis distiliuoto vandens.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Byla jam tuomet nebuvo iškelta, nes už tokią veiklą sovietinis Baudžiamasis kodeksas nenumatė jokios bausmės.

Vėliau pedofilas E. Čekanavičius pamėgo prisistatinėti kovotoju už laisvę. Kaskart dėl berniuku tvirkinimo patekęs į teisėsaugos akiratį jis aiškindavo, kad tai sufabrikuoti kaltinimai ir jam neva tokiu būdu keršiję buvę jo politiniai oponentai.

Tiesa, pastaraisiais metais E. Čekanavičius kalėdamas Vilniaus „zonoje“ buvo įgijęs tam tikrą neliečiamojo statusą, mat kitiems nuteistiesiems jis meistriškai surašydavo kalėjimo administracijai bei bylas kuruojantiems prokurorams skirtus skundus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų