REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos raketų-nešėjų pramonės atstovų teigimu, šalis rado galimybių padidinti į kosmosą leidžiamų erdvėlaivių „Sojuz“ skaičių ir tai turėtų leisti jau 2012 metais atnaujinti turistams skirtus skrydžius į kosmosą.

REKLAMA
REKLAMA

Rusija pernai nutraukė turistinę kosminę programą, kadangi Tarptautinės kosminės stoties įgulos narių skaičius buvo padidintas iki šešių, tad visos vietos erdvėlaiviuose buvo rezervuotos rusų ir užsieniečių astronautams.

REKLAMA

„Pradedant 2012-aisiais kasmet į kosmosą pakils ne keturi, o penki Rusijos erdvėlaiviai. Keturi bus skirti TKS mokslinių tyrimų programoms, o vieną papildomą bus galima naudoti kosmoso turizmui“, – sakė karinių naujienų agentūros „Interfax-AVN“ atstovas spaudai.

„Mūsų galimybės kosminių tyrimų srityje išaugo, todėl 2012-2013 metais vėl galėsime skraidinti turistus į kosmosą“, – teigė Rusijos Federacijos kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovas Anatolijus Perminovas.

Agentūros duomenimis, nuo 2001 iki 2009 metų Rusija į TKS nuskraidino septynis turistus, iš kurių vienas – Charlesas Simoni – skrido net du kartus. Tikimasi, jog programos atnaujinimas sulauks visuomenės ir potencialių klientų susidomėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų