REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niujorko restorano savininkas miesto sveikatos apsaugos pareigūnų buvo įspėtas po to kai savo lankytojams pasiūlė sūrio, pagaminto iš savo žmonos pieno.

REKLAMA
REKLAMA

Klee Brasserie Manhetene įsikūrusio restorano bendrasavininkai Danielis Angereris ir jo žmona Lori sumanė paeksperimentuoti kai sugedo jų šaldiklis ir jiems nebebuvo kur talpinti natūralaus motinos pieno, skirto jųdviejų dukrai. Savo tinklaraštyje vyras paskelbė „Motinos pieno sūrio“ receptą, į kurio sudėtį įeina keturios stiklinės pieno, jogurtas, fermentas ir jūros druska. Taip pat „kol dar yra žaliavos“ jis ragino išbandyti šį produktą visus norinčius.

REKLAMA

Sūrio skonis apibūdinamas kaip salstelėjęs, panašus į paprastą karvės pieno sūrį. Žmonės, perskaitę šį receptą, susidomėjo ir norėjo paragauti. Restorane buvo siūlomi maži sumuštinukai su šiuo sūriu, figomis ir vengriškais pipirais. Prie šio patiekalo rekomenduojamas Riesling vynas. Sumanytojas teigė, kad atsiliepimai buvo tik geri, bet žinoma pasitaikė žmonių, kurie nenorėjo šio sūrio net ragauti.

Vis dėlto šis patiekalas niekuomet nebuvo oficialiai įtrauktas į valgiaraštį ir D. Angereris patvirtino, kad buvo įspėtas miesto sveikatos departamento nesiūlyti ir neruošti šio patiekalo lankytojams.

Restoranas specializuojasi vietinės gamybos natūraliai paruoštu maisto gamyboje, tačiau pats savininkas pripažįsta, kad šis sūris prilygsta visiškai kitokiai „natūralumo“ sampratai.



Danielis Angereris ir jo žmona Lori (Reuters/Scanpix nuotr.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų