REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicijai atstovaujančių Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narių pastangos atleisti iš pareigų šio komiteto pirmininką Arvydą Anušauską penktadienį buvo nesėkmingos ir jam pavyko išsaugoti šį postą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Seimo Tvarkos ir teisingumo frakcijos seniūno Valentino Mazuronio, paties A. Anušausko balsas nulėmė, kad šis klausimas nebuvo įtrauktas darbotvarkę.

REKLAMA

"Mes bandėme įtraukti į darbotvarkę klausimą, kad komiteto darbo organizavimas, atstovavimas mums, opozicijai, atrodė netinkamas, nesuderinamas su komiteto pirmininko pareigomis. Bet savo asmeniniu balsu, balsuodamas už save, jis šitą klausimą išėmė iš darbotvarkės", - žurnalistams sakė V. Mazuronis.

Jo nuomone, toks balsavimas už save yra neetiškas ir nekorektiškas. "Deja, Seime susiklosčiusi tokia praktika, kad paprastai balsuojama už save, nors man atrodo, kad balsuoti už klausimą, kuris liečia asmeniškai tave, taip pat ir einant Seime pareigas, yra nekorektiškas, ir aš įžiūriu tam tikrų privačių ir viešųjų interesų supainiojimą", - teigė V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas neigė, kad tai buvęs bandymas nuversti NSGK pirmininką A. Anušauską. "Mes nebandėme nuversti, mes siūlėme pagal statutą išrinkti kitą Seimo komiteto pirmininką, kuriuo, logiškai mano manymu, galėjo būti kitas valdančiosios daugumos atstovas, geriau atstovaujantis komitetui, geriau organizuojantis darbą", - sakė V. Mazuronis.

Jo nuomone, NSGK yra pakankamai patyrusių parlamentarų, ilgai dirbusių šiame komitete. "Tai ir Kęstutis Masiulis, ir Saulius Pečeliūnas, ir Algis Kašėta. Manau, kad jie galėtų tą daryti žymiai solidžiau ir kompetentingiau. Mums taip atrodo", - sakė V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kovo 18 d. į neeilinį posėdį susirinkę Seimo Atominės energetikos komisijos nariai atleido Roką Žilinską iš šios komisijos pirmininko pareigų. Už tai vienbalsiai balsavo 8 posėdyje dalyvavę parlamentarai. "Pasikeitus politinei situacijai, manau, kad R. Žilinskas, pasiskelbęs esantis opozicijoje, neturėtų dabar eiti šitų pareigų, ką ir nutarė komisijos nariai", - žurnalistams sakė Tautos prisikėlimo partijos frakcijai atstovaujantis Seimo Atominės energetikos komisijos narys Dainius Budrys.

Seimo valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Edmundas Pupinis irgi gali netekti Kaimo reikalų komiteto pirmininko posto.

REKLAMA

Kovo 17 d. penki komiteto nariai - Ligitas Kernagis, Jonas Jagminas, Bronius Pauža, Jonas Stanevičius ir Jonas Ramonas - pareiškė politinį nepasitikėjimą komiteto pirmininku ir balsavo už jo atstatydinimą.

Kovo 16 d. Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijos nariai nutarė siūlyti Seimui atleisti Aleksandrą Sacharuką iš komisijos vadovo pareigų, nes Krikščionių partija pasiskelbė opozicine.

Galutinį sprendimą dėl R. Žilinsko, E. Pupinio ir A. Sacharuko atleidimo turi priimti Seimas.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų