REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministro pirmininko tarnyba ėmėsi griežtai fiksuoti čia plušančių valdininkų darbo laiką. Puoselėtų planų sekti, kuriose interneto svetainėse lankosi klerkai, atsisakyta, rašo "Lietuvos žinios" (LŽ).

REKLAMA
REKLAMA

Į darbą vėluojantys ar per anksti iš jo sprunkantys Ministro pirmininko tarnybos (MPT) darbuotojai gali susidurti su rimtais nemalonumais. Šią savaitę šioje institucijoje įsigaliojo nauja tvarka. Stebima, kada į darbą ateina ir iš jo išeina valdininkai.

REKLAMA

Dauguma kitų pagrindinių valstybinių institucijų tokios praktikos netaiko. Vienintelis drausminis apribojimas valdininkams jose - kai kurių interneto portalų ar kompiuterinių programų blokavimas.

Trumpiau nei derėtų dirbantiems valdininkams numatytos ir sankcijos. Nedrausmingiems darbuotojams gali būti skirtos pastabos, papeikimai, panaikintos kvalifikacinės klasės, taip pat mažinamas atlyginimas.

Keli MPT darbuotojai LŽ skundėsi, kad pasikeitus tvarkai viršininkai primygtinai prašo nedirbti viršvalandžių, nebent laukia iš tiesų skubus ir neatidėliotinas darbas. Esą kaip viena to priežasčių nurodytas noras sumažinti darbo sąnaudas ir sąskaitas už elektrą.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau D.Matulionis LŽ tikino, jog dėl viršvalandžių darbuotojams nėra priekaištaujama. "Jei tik nori dirbti, tegul dirba. Svarbiausia, kad žmogus per dieną nedirbtų mažiau nei aštuonias valandas", - aiškino kancleris.

Šiomis dienomis tarp MPT darbuotojų pasklido kalbos, kad darbovietėje yra fiksuojama informacija, kuriose interneto svetainėse naršo valdininkai. D.Matulionis LŽ pripažino, jog tokių minčių būta, tačiau tikino, kad galiausiai planų sekti, kur internete naršo valdininkai, atsisakyta. Kanclerio nuomone, šis sumanymas veikiausiai nebus įgyvendintas ir ateityje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų