REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV bendrovė „Boeing“ pranešė atlikusi nepilotuojamo sraigtasparnio „A160T Hummingbird“ bandymą, kuriuo buvo imituojamas krovinių tiekimas priešakiniams kariuomenės daliniams, veikiantiems kalnuotame regione.

REKLAMA
REKLAMA

Bandymo metu „A160T Hummingbird“ atliko 7 skrydžius, gabendamas iš tariamos JAV Karinių oro pajėgų bazės paimtus daugiau nei 600 kg krovinius, kurie buvo skirti už 135 kilometrų esantiems amerikiečių kariams. Sraigtasparnis iš viso turėjo įveikti 270 kilometrų atstumą, skrisdamas pagal iš anksto įvestą programą. Krovinys buvo pakabintas ant nuleisto lyno.

REKLAMA

Pranešama, kad skrydžio metu buvo atliktas 2 minučių trukmės „pakibimas“ 3 600 metrų aukštyje, be to, keli skrydžiai vyko nakties metu. Pasak „Boeing“ atstovų, bandymas patvirtino „A160T Hummingbird“ gebėjimą itin tiksliai vykdyti krovinių tiekimo operacijas praktiškai bet kuriuo paros metu sudėtingo reljefo sąlygomis. Be to, buvo patvirtinta šio nepilotuojamo orlaivio galimybė pristatyti iš vienos bazės į kitą mažiausiai 1250 kg krovinį, teigiama pranešime.

Šiame vaizdo siužete pristatomos nepilotuojamo sraigtasparnio „A160T Hummingbird“ galimybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų