REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš  metus pradėję tradiciją koncertais pažymėti metą, kai dienos ir nakties svarstyklės išsilygina, Aistė Smilgevičiūtė ir grupė SKYLĖ ją tęsia. Gerbėjai šį pavasarį vėl kviečiami kartu iš žiemos stingulio simboliškai persiristi į aktyvųjį metų laiką. Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“ pavasario lygiadienio koncertai įvyks kovo 19 ir 20 dienomis Šv.Kotrynos bažnyčioje.

REKLAMA
REKLAMA

Kasmet apie kovo 20-21 d. visuose Žemės rutulio kampeliuose dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas. Senovės lietuviai tikėjo, kad lygiadienio rytą išsimaudžius upėje, tekančioje iš rytų, būsi tyras ir sveikas visus metus. Lygiadienio rytą saulė teka tiksliai rytuose. Toks paprotys praustis rytą užfiksuotas ir Velykų šventės metu, todėl gali būti, kad kažkada Velykos buvo švenčiamos būtent šią dieną, per pavasario lygiadienį. Dabar lygiadienis švenčiamas visame pasaulyje išvakarėse, kovo 20 d., kartu su Tarptautinė Žemės diena – astronominiu pavasariu.

REKLAMA

Pavasario lygiadienio koncerte – programa, paįvairinta dainomis-istorijomis iš albumų „Sapnų trofėjai“, „Povandeninės kronikos“, „Babilonas“, „Lukiškių pieva“, roko operos „Jūratė ir Kastytis“. Atėjusieji išgirs visiškai naujų dainų iš šiuo metu kuriamo grupės projekto „Broliai“, skirto partizaniniam Lietuvos laisvės kovų judėjimui.

Abu koncertus įgarsins vienas geriausių šiuo metu garso operatorių  Valdas Karpuška, o šviesos efektus sukurs Marius Selevičius. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų