REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darželių auklėtojų atlyginimams trūksta daugiau nei 40 mln. litų. Kai kuriose savivaldybėse yra susidariusi tokia situacija, kad joms šiuo metu turimų lėšų darželių auklėtojų atlyginimams užteks tik pusmečiui.

REKLAMA
REKLAMA

"Tokia situacija susidarė todėl, kad visai šaliai stinga lėšų. Sunkmetis neaplenkia ir ikimokyklinio ugdymo", - Eltai teigė Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) Ikimokyklinio ir pradinio ugdymo skyriaus vedėja Gražina Šeibokienė.

REKLAMA

ŠMM atstovė paaiškino, kad ikimokyklinis ugdymas yra finansuojamas iš savivaldybių biudžetų lėšų vadinamajai "savarankiškai funkcijai vykdyti". Tam šiemet savivaldybėms skirta maždaug 30 proc. mažiau lėšų nei pernai.

"Savivaldybių duomenimis, vien darželių auklėtojų atlyginimams šiemet trūksta daugiau nei 40 mln. litų. Situacija yra nevienoda. Kai kuriose savivaldybėse turimų pinigų atlyginimams mokėti užteks tik 6 mėnesiams, yra kelios savivaldybės, kurioms pinigų netruks", - teigė G. Šeibokienė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak ŠMM atstovės, kai kurios iš keblioje situacijoje atsidūrusių savivaldybių yra linkusios siūlyti auklėtojoms eiti neapmokamų atostogų, tačiau tam nepritaria nei profsąjungos, nei ŠMM.

"Darželių auklėtojų atlyginimai ir taip yra mažiausi visoje švietimo sistemoje. Jie priklauso nuo kvalifikacinės kategorijos, darbo stažo, etato ir pan. Vidutiniškai vyresniosios auklėtojos kvalifikacinę kategoriją ir 15 metų darbo stažą turinčios darželio auklėtojos atlyginimas yra 1000-1200 litų, neatskaičius mokesčių", - sakė G. Šeibokienė.

Pasak jos, švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius yra išsiuntęs savivaldybių asociacijoms raštą, kuriuo pažadėjo finansavimo klausimą artimiausiu metu kelti ministrų pasitarime. Bus bandoma ieškoti papildomų lėšų darželių auklėtojų atlyginimams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų