REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos (NSKG) komiteto pirmininko Arvydo Anušausko teiginiais pasipiktinusi Seimo opozicija neatmeta galimybės konservatorių-krikdemų politiką atstatydinti iš įtakingo komiteto pirmininko posto.

REKLAMA
REKLAMA

Vakarykštis A. Anušausko pasisakymas, jog iš kontrabandos gautais pinigais gali būti finansuojamos netgi kai kurios parlamentinės partijos, taip papiktino Seimo opozicijos – Tvarkos ir teisingumo, socialdemokratų bei „darbiečių“ - atstovus, jog šie neatmeta galimybės atstatydinti jį iš užimamų pareigų.

REKLAMA

Opozicijos lyderis Vytautas Gapšys sako, kad A. Anušauskas turi kuo greičiau pagrįsti savo pasisakymus, antraip ketinama balsuoti dėl nepasitikėjimo juo kaip NSGK pirmininku.

„Vakarykštis Anušausko pasisakymas – pakankamas pagrindas nepasitikėjimui [pareikšti]. Opozicinės frakcijos jaučiasi sunerimusios dėl to, jog yra išreikšti tokie kaltinimai. Bet jie yra  kol kas nepagrįsti. Jei tu pasakai, kad yra partijų, kurios yra įtariamos, reikia kreiptis į teisėsaugą, turi būti pradėti ikiteisminiai tyrimai. Tai juk nusikaltimas“, - kalbėjo V. Gapšys.

REKLAMA
REKLAMA

Opozicinių partijų atstovai NSGK uždarame posėdyje dar šiandien laukia A. Anušausko pasiaiškinimo. „Jei jis tų duomenų šiandien nepagrįs, svarstysime jo klausimą. Jei jis informaciją komiteto nariams pateiks, gali būti ir kitas sprendimas“, - trečiadienį kalbėjo  V. Gapšys.

„Tokių dalykų valstybėje neturi būti", - pridūrė V. Gapšys.

NSGK sudaro 12 narių, 6 iš jų priklauso opozicijai.

Valentinas Mazuronis, Tvarkos ir teisingumo frakcijos seniūnas, A. Anušausko pasisakymus yra palyginęs su „kaimo bobučių plepalais“, panašią nuomonę išsakė ir socdemų lyderis Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų