REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip dažnai sapnuojame erotinius sapnus su neįtikėtinu scenarijumi ir tokiais partneriais, apie kuriuose nesapnuodami nė nepagalvotume! Bet tik nedaugelis žino, kad tokio tipo sapnus galima... užsisakyti, išsirenkant net malonumų, kurie laukia jūsų šio naktinio nuotykio metu, pobūdį.

REKLAMA
REKLAMA

Susidomėjote? Vadinasi, šis straipsnis – specialiai jums!

Naujausiais mokslinių tyrimų duomenimis, erotinius sapnus regi beveik visi (nors vyrai – dažniau nei moterys), ir visai nebūtinai atvirai seksualinio turinio. Norite to, ar ne, bet kiekvieną naktį tam tikrose miego fazėse jūsų kūnas patiria ir lytinio susijaudinimo būseną. Tai nutinka keletą kartų per naktį – maždaug kas pusantros valandos. Be to, pastebėta, kad nakčiai baigiantis erotiniai sapnai dažniau sapnuojami šiek tiek dažniau. Bet ir tuo metu nebūtinai sapnuojamas būtent seksas.

REKLAMA

Mokslininkus sudomino klausimas, kodėl naktimis mūsų kūną periodiškai užvaldo laukinės aistros? Pasirodo, mūsų erotiniai sapnai – geros sveikatos požymis. Toks sapnas išreiškia audrą, siaučiančią mūsų smegenyse. Jis nuima įtampą ir stresą, spartina per dieną organizme susikaupusių toksinų šalinimą.

Erotinių sapnų turinys neturi nieko bendro su mūsų realiais polinkiais ir seksualumu. Jei fantazuojate apie savo sekso partnerį, turite šansų išvysti jį ir sapne. Bet dažniau sapnuose regime tuos dalykus ir žmones, apie kuriuos nemiegodami visai negalvojame.

REKLAMA
REKLAMA

Šių sapnų negalima aiškintis „paraidžiui“. Galite sapne mylėtis su savo viršininku, draugės vyru ar netgi pusbroliu. O paskui lieti apmaudą, kaip gi net sapne galėjote apie tokį dalyką pagalvoti. Geriausias būdas atsikratyti slogios nuotaikos po tokio sapno – kam nors, visiškai nesusijusiam su sapnuotu žmogumi, apie tą sapną papasakoti. Sakoma, tai padeda išmesti iš galvos patį sapną. Ypač jei iš visko smagiai pasijuoksite.

Bet gali nutikti ir taip, kad sapno režisūrą perimsite į savas rankas. Dieną sutinkate nuostabų priešingos lyties žmogų, o naktį jau aistringai mylitės su juo sapne. Taip tiesiog aplenkiate realaus gyvenimo įvykius. Bet visų pirma sapnai padeda mums įgyvendinti pačius slapčiausius troškimus ir suvokti, kokie esame seksualiai riboti. Be to, sapno metu galima niekuo nerizikuojant pasinaudoti pačiais įvairiausiais emocijų ir jausmų atspalviais. Rezultatas – kuo daugiau erotinių sapnų, tuo tvirtesnė jūsų psichika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beje, sapno sąsajų su realiu gyvenimu taip pat negalima visiškai paneigti. Tikriausiai pastebėjote, kad užsimezgus naujam romanui išrinktasis ar išrinktoji sapnuose pasirodo dažnai, tarsi sapnu bandytumėte užtvirtinti jo pavidalą sąmonėje, galutinai įtikintumėte save, kad mylite. Bet ilgainiui tokie sapnai praeina. Apskritai erotiniai sapnai suteikia mums tai, ko trūksta realybėje, taip pat kompensuoja nepasitenkinimą. Juk tokius sapnus dažniausiai sapnuoja tie, kas nepatiria pasitenkinimo realybėje. Arba tie, kuriems taip atrodo. Jei jūsų lytiniai troškimai patenkinami, jums nestinga intymumo – veikiausiai ir sapnai apie tai bus retesni. Taigi metas išvadai: erotiniai sapnai – tai pats saugiausias ir greičiausias būdas praturtinti savo seksualinį gyvenimą.

REKLAMA

Šiandien vis labiau populiarėja pamokos, kaip pačiam užsisakyti sapnus. Anksčiau tai praktikuodavo Tibeto jogai, indų šamanai ir įvairių kraštų čiabuviai. Šiandien tokia patirtis tiriama įvairiose miego laboratorijose visame pasaulyje. Pamėginkime pasinaudoti tuo, kas jau atrasta. Nors norint išmokti valdyti savo sapnus prireiks nemažai laiko ir treniruočių, rezultatas to vertas!

Fiziologinės sąlygos


  • Nuo pietų atsisakykite kavos ir arbatos, tą dieną vakarienei tik lengvai ko nors užkąskite.

  • Gerkite daug vandens, nevartokite alkoholio – jis slopina pojūčius.

  • Prieš miegą venkite didesnio fizinio ar intelektualinio krūvio.




Emocinis nusiteikimas


  • Patogiai įsitaisykite lovoje (gulkitės ant nugaros, pagalvė turėtų nebūti labai aukšta). Geriausia jei kambary bus tylu.

  • Neužmikite iš karto. Pradėkite mintis nukreipinėti sapno link – įsivaizduokite savo partnerį, situaciją, kurioje norėtumėte atsidurti. Įsižiūrėkite į kiekvieną jo ar jos, taip pat savo judesį.

  • Būtų idealu jei tokioms svajoms galėtumėte skirti bent 10 minučių prieš užmiegant, nugrimzdus į tarpinę būseną tarp miego ir būdravimo. Pradedantieji dėl patirties stokos paprastai užmiega pernelyg greitai. Bet po keleto bandymų jūsų naktiniai sekso nuotykiai tikriausiai įsisiūbuos. Paprastai jie prasideda prabėgus 50-100 minučių po užmigimo.




Ką gi, saldžių sapnų!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų