REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien UEFA Čempionų lygoje paaiškės dar du ketvirtfinalio dalyviai. Jais taps Londono „Chelsea“ arba Milano „Inter“ ir „Sevilla“ arba  Maskvos „CSKA“. Beje, nė viena iš komandų prieš atsakomąjį mačą neturi lemiamos persvaros.

REKLAMA
REKLAMA

21 val. 45 min. Londono „Chelsea“ (Anglija) – Milano „Inter“ (Italija). Pirmas mačas – 1:2.

REKLAMA

Pirmasis tarpusavio mačas „San Siro“ stadione pasibaigė šeimininkų pergale 2:1. Jau 3 min. „Inter“ klubą į priekį išvedė taiklus Diego Milito smūgis. Nepaisant kelių „Chelsea“ progų, rezultatą anglai išlygino tik antrajame kėlinyje, kai 51 min. gražiu smūgiu pasižymėjo Salomonas Kalou. Visgi svečiai lygiosiomis džiaugėsi neilgai, nes jau 55 min. „Inter“ persvarą šūviu iš toli atstatė Estebanas Cambiasso – 2:1.

REKLAMA
REKLAMA

Jose Mourinho vedamas klubas Italijos „Serie A“ čempionate pirmoje vietoje, bet jo persvara prieš artimiausią persekiotoją AC „Milaną“ ištirpo iki vieno taško, nes „Inter“ paskutiniame ture įsigudrino net 1:3 pralaimėti „Catania“ ekipai.

Situacija Anglijoje panaši – skirtumas tarp pirmos ir trečios pozicijų vos du taškai. Tiesa, „Chelsea“, kuri dalinasi antrą vietą kartu su Londono „Arsenalu“, turi vieną mačą atsargoje. Savaitgalį Carlo Anceločio auklėtiniai Londono derbyje nesunkiai 4:1 nugalėjo Londono „West Hamą“, bet pergales iškovojo ir aršiausi konkurentai – „Manchester United“ bei „Arsenal“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienio mače šeimininkų gerbėjai aikštėje neišvys Jose Bosingwos, Ashley Cole‘o ir Michaelio Essieno. Taip pat traumuotas yra Ricardo Carvalho bei abu pagrindiniai vartininkai Petras Čechas ir Henrique Hilario, tad retą progą pasirodyti UEFA Čempionų lygoje turės trečiasis vartų sargas Rossas Turnbullas.

Tuo tarpu „Inter“ vienuolikei gali tekti verstis be Davido Santono ir Mario Balotellio. Aikštėje tikrai nepasirodys Christianas Chivu, nes futbolininkas gydosi traumą, bet į komandos rikiuotę grįš Marco Materazzi.

REKLAMA

Abiejų klubų šansai patekti į ketvirtfinalį beveik vienodi. Tačiau persvarą, nors ir minimalią, po pirmųjų rungtynių turi svečiai. Ar jie ją išlaikys, paaiškės jau visiškai netrukus.

Įdomus faktas: „Chelsea“ „Stamford Bridge“ stadione UEFA Čempionų lygoje nepralaimėjo jau 21-ų rungtynių iš eilės. Paskutinį kartą šeimininkus parklupdė „Barcelona“, kai 2006 metų vasario 22 d. nugalėjo juos 2:1.

21 val. 45 min. „Sevilla“ (Ispanija) – Maskvos CSKA (Rusija). Pirmas mačas – 1:1.

Pirmasis mačas Maskvoje baigėsi lygiosiomis 1:1. Svečiai pirmieji įsiveržė į priekį 25 min., kai pasižymėjo Alvaro Negredo įvarčio, tačiau 66 min. įspūdingu smūgiu Markas Gonzalezas rezultatą išlygino – 1:1.

REKLAMA

Ispanijos „La Ligoje“ ilgą laiką kartu su „Real“ bei „Barcelona“ klubais žengusi „Sevilla“ tempo neišlaikė ir šiuo metu kovoja jau tik dėl trečiosios vietos. Svajoti apie čempiono karūną galima, tačiau vargu, ar pavyks panaikinti 21 taško deficitą, skiriantį Manuelio Jimenezo auklėtinius nuo pirmosios vietos. Savaitgalį „Sevilla“ namuose sužaidė lygiosiomis 1:1 su La Korunjos „Deportivo“.

Tuo tarpu Rusijoje nacionalinis čempionatas dar tik prasideda. Savaitgalį startavusiose pirmenybėse pergales iškovojo šeši klubai, tarp jų ir „Sevilla“ oponentas CSKA. Tiesa, rungtynėse su „Amkar“ ekipa pergalingas įvartis buvo pasiektas tik paskutinę minutę, kai pasižymėjo Keisuke Honda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ispanų gretose šiandien neišvysime perspektyvaus gynėjo Kirillo Nababkino, kuris patyrė traumą. Tačiau į „Sevilla“ rikiuotę grįžta Luisas Fabiano.

Pirmajame susitikime užfiksuotos lygiosios reiškia, kad nei viena komanda pranašumo neturi. Tačiau šiokią tokią persvarą vis dėlto turės šeimininkai, nes rungtynės vyks „Sanchez Pizjuan“ stadione, kuriame „Sevilla“ tiesiog gali sužaisti nulinėmis lygiosiomis.

Įdomus faktas: abiejų komandų gretose išvysime lietuvius Marių Stankevičių, kuris atstovauja „Sevilla“ klubui, bei Deividą Šemberą, rungtyniaujanti „CSKA“ komandoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų