REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europarlamentaras Zigmantas Balčytis užregistravo rašytinę deklaraciją dėl genetiškai modifikuotų bulvių naudojimo Europos Sąjungoje, kuria siekiama sustabdyti GMO skvarbą į ES maisto pramonę, kol nėra išsklaidytos visos abejonės dėl šių organizmų įtakos žmonių sveikatai ir aplinkai.   

REKLAMA
REKLAMA

„Europos Komisijos sprendimas leisti Europos Sąjungos teritorijoje auginti  ir naudoti genetiškai modifikuotas bulves gyvulių pašarams ir krakmolo gamybai  yra netiesioginis genetiškai modifikuotų organizmų įtraukimas  į milijonų europiečių racioną, nes egzistuoja reali grėsmė, kad genetiškai modifikuotos bulvės, susikryžminusios su įprastomis, pateks ant mūsų stalo. Šis sprendimas, mano nuomone, turėjo būti pateiktas Europos Parlamento svarstymui, o buvo priimtas nepasikonsultavus nei su ūkininkais ir vartotojais Bendrijos mastu, nei su Europos Parlamentu“, – teigia europarlamentaras.

REKLAMA

Z.Balčyčio teigimu, jeigu sprendimas įteisinti genetiškai modifikuotų bulvių naudojimą nebus atšauktas, bus daug mažiau kliūčių įteisinti ir kitų genetiškai modifikuotų organizmų naudojimą žemės ūkio ir maisto pramonėje.

Deklaracijos tekste taip pat teigiama, jog Pasaulio Sveikatos Organizacijai turint rimtų abejonių dėl genetiškai modifikuotų bulvių poveikio žmonių sveikatai genetiškai modifikuotų produktų plėtra neturėtų vykti, kol išliks bent menkiausia abejonė dėl jų saugumo.

REKLAMA
REKLAMA

Dokumentas įpareigoja EP Pirmininką perduoti šį rašytinį pareiškimą su vardiniu pasirašiusiųjų sąrašu valstybių narių parlamentams ir nacionalinėms vyriausybėms.

Europos Parlamento nariai gali naudotis rašytiniu pareiškimu norėdami pradėti arba atnaujinti diskusijas Europos Sąjungos kompetencijai priklausančiu klausimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų