REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos mero Rimanto Taraškevičiaus verslas neapsieina be skandalų, todėl priversti įsikišti prokurorai. Kokį pavyzdį uostamiesčio verslininkams gali demonstruoti solidų veikėją vaizduojantis miesto vadovas, kai jo paties valdomos įmonės yra atsidūrusios tarp skolinininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai skolas superkanti Vilniaus bendrovė „Inkaso“ kreipėsi į Klaipėdos apygardos prokuratūrą su pareiškimu dėl nusikalstamų veikų padarymo. Būtent šiuo dokumentu remdamiesi skolų supirkėjai turi teisę reikalauti iš bendrovės „Klaipėdos monolitas“, kurios beveik 74 proc. akcijų priklauso merui R. Taraškevičiui, ir iš bendrovės „Kleta“ sumokėti beveik 2 milijonų litų skolą.

REKLAMA

Tyrimas stringa

Bendrovės „Kleta“ savininkai į šią nemalonią istoriją įsipainiojo po to, kai sudarę sutartį su rangovu „Vilniaus doleta“ įsipareigojo apmokėti sąskaitas, jei dėl kokių nors priežasčių to nepadarytų „Klaipėdos monolitas“.

„Pastebėjome, jog čia yra gudriai užmaskuotas pridėtinės vertės mokesčio grobstymas. Atrodo, šios situacijos Klaipėdos teisėsaugininkai nelinkę ištirti, sąmoningai vilkina tyrimą. Mūsų žiniomis, kas savaitę R. Taraškevičius rengia susirinkimus su aukščiausio lygio miesto valdininkais, teisėsaugininkais, todėl galiausiai neapsikentę kreipėmės į Generalinę prokuratūrą“, − „Balsas.lt savaitei“ teigė „Inkaso“ vadovas Dovydas Urvakis.

REKLAMA
REKLAMA

Skolininkų medžiotojų iniciatyva neseniai Generalinės prokuratūros darbuotojus pasiekė skundas dėl netinkamo Klaipėdos prokurorų darbo. 

Kaltę verčia kitiems

Nors jau apstu informacijos, kad „Klaipėdos monolitas“ ir „Kleta“ yra piktybinių skolininkų sąraše, pats Klaipėdos meras R. Taraškevičius šios temos dabar vengia.

„Noriu pabrėžti, kad visi klausimai šia tema turi būti skiri įmonių direktoriams. Mane „Inkaso“ bandė informuoti apie šias situacijas, bet kuo čia aš dėtas? Manau, kad apie tai geriausiai išmano minėtų įmonių vadovai, teisininkai, todėl jie ir turi aiškintis“, − taip į žurnalistų klausimus reagavo meras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TIK FAKTAI

2007 metų pabaigoje Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pripažino R. Taraškevičių pažeidus Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą. Mat meras dalyvaudavo savivaldybės Teritorijų planavimo komiteto posėdžiuose bei pirminkaudavo svarstant ir tvirtinant žemės sklypų, kuriuose „Klaipėdos monolitas“ vykdė statybos darbus „Kletos“ užsakymu, detalųjį planą.

Jau trečią kadenciją Klaipėdos savivaldybei vadovaujantis R. Taraškevičius pirmą kartą buvo išrinktas 2001-ųjų kovą.

Šiuo metu jis yra Liberalų ir centro sąjungos tarybos narys.

Šis pareiškimas patvirtina, kad mero bendrovei gali būti keliama bankroto byla:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų