REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

80 proc. daugiabučių renovacijos kaštų padengs ES, praneša LNK Žinios.

Pasak vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio, renovuojamų namų gyventojams reikės apmokėti tik 15 proc. projekto vertės.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiabučių renovavimas finansuojamas tik vadinamuosiuose probleminiuose regionuose, mat ES lėšas skiria regionų išsivystymo skirtumams mažinti. Lietuvoje tokiais regionais laikomi Ignalinos, Joniškio, Akmenės, Šalčininkų, Skuodo, Kelmės, Jonavos, Mažeikių rajonai bei Druskininkų savivaldybė.

REKLAMA

Ekonomistai sako, jog projekto sėkmė priklauso nuo to, kas laimės pastatų renovavimo konkursus: vietos įmonės ar didelės statybos bendrovės.

Pasak SEB banko prezidento Gitano Nausėdos, jei nebus įvesta saugiklių, didelė pelno dalis gali nueiti ne tiems, kuriems reikėtų. „Bet nuo to įmanoma apsisaugoti ir tikiuosi, kad apie tai yra galvojama“, - sakė ekonomistas.

Renovacijai bus skirta 163 000 mln. litų. Kol kas pinigai skirti tik dviems projektams, mat svarstyta ar mokėti už privataus verslo patalpų renovavimą. Nuspręsta, atnaujinti ir tuos pastatus, kuriuose yra komercinės patalpos.

Plačiau – LNK Žiniose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų