REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Amerikos Valstijų valstybės sekretorės atstovė Pamela Kvanrad (Pamela Quanrud) Seimo iškilmingame posėdyje perskaitė Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidento Barako Obamos sveikinimą Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 20-mečio proga.

REKLAMA
REKLAMA

Pateikiame B.Obamos laišką Lietuvai:

„Siunčiu nuoširdžius linkėjimus Lietuvos žmonėms Lietuvos valstybės atkūrimo 20-mečio proga. 1990 m. kovo 11 d. Lietuvos patriotai nubalsavo už nepriklausomybės nuo tarybinių okupantų atkūrimo paskelbimą. Daugiau kaip po metų nenuilstant dirbant naujajai Lietuvos Vyriausybei ir po beginklių protestuotojų žūties, tragiškos žūties, tarybinė vyriausybė galiausiai pripažino Lietuvos nepriklausomybę.

REKLAMA

Kovo 11 d. įvykiai padarė lemiamą poveikį tam, kad Vidurio ir Rytų Europoje būtų grįžta prie demokratinių vertybių. Tuo metu šie drąsūs piliečiai dar negalėjo numatyti, koks bus visas jų veiksmų poveikis. Tačiau jie niekada neprarado ryžto. Jie tapo vilties deglu viso pasaulio žmonėms siekiantiems laisvės, demokratijos ir žmogaus teisių įgyvendinimo.

Šios sukakties proga mūsų žinia Lietuvos žmonėms yra nedviprasmiška. Jūsų prieš dvidešimt metų pademonstruota stiprybė ir vienybė įkvepia mus ir šiandien. Jungtinės Amerikos Valstijos rėmė jus tarybinės okupacijos laikotarpiu ir mes ir toliau liekame jūsų nepalaužiamu sąjungininku ir ištikimu draugu. Gilindami mūsų dvišalius santykius ir tęsdami partnerystės darbą NATO, mes drąsiai kartu žvelgsime į akis XX a. iššūkiams.

REKLAMA
REKLAMA

 Jums švenčiant šią istorinę sukaktį mes taip pat džiaugiamės Amerikos lietuvių indėliu į JAV plėtrą bei didžiuliu kultūriniu palikimu tų, kas didžiuojasi savo lietuviškomis šaknimis.

Sveikinu Jus su tuo, ko pasiekėte kaip tauta ir kaip valstybė, ir linkiu jums visokeriopos sėkmės ateityje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų