REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Miesto savivaldybė, iš anksto informavusi kauniečius, kad tie, kurie Kovo 11-ąją - Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną - neiškels prie namų vėliavų, bus nubausti, pakeitė savo nuostatą.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės biudžetas kauniečių baudų dėl ketvirtadienį neiškeltos vėliavos nesulauks, nes Kauno meras Andrius Kupčinskas paprašė savivaldybės įsteigtos Viešosios tvarkos tarnybos pareigūnų neskirti prasižengėliams piniginių baudų, bet apsiriboti vien įspėjimais.

REKLAMA

"Nesinori kauniečiams gadinti šventės, tačiau dera gyventojams priminti apie savo pareigas. Tikiu, kad daugelis kauniečių ir be raginimų savo namus papuoš trispalvėmis", - sakė A. Kupčinskas.

Pagal Lietuvos Respublikos valstybės vėliavos ir kitų vėliavų kėlimo ir naudojimo įstatymą, Lietuvos valstybės vėliava ant valstybės ir savivaldybės institucijų, įstaigų, kitų įstaigų, įmonių ir organizacijų, nesvarbu, kokia jų nuosavybės forma, pastatų, gyvenamųjų namų turi būti iškelta nuo 7 iki 22 val. valstybinių švenčių dienomis: Vasario 16-ąją - Lietuvos valstybės atkūrimo dieną; Kovo 11-ąją - Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną; Liepos 6-ąją - Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Kauniečiams dar kartą, kaip ir Vasario 16-ąją bus primenama, kad Administracinių teisės pažeidimų kodekse yra numatyta atsakomybė už Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimus. Tai gali būti įspėjimas arba bauda įstaigų (išskyrus valstybės ir savivaldybių įstaigas), įmonių ir organizacijų administracijos vadovams, gyvenamųjų namų savininkams arba asmenims, atsakingiems už gyvenamųjų namų eksploatavimo organizavimą, nuo 10 iki 30 litų. Pažeidus antrą kartą - nuo 30 iki 60 litų, o valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams - nuo 30 iki 60 litų. Pažeidus antrą kartą - nuo 60 iki 120 litų.

Lietuvos valstybės vėliavas galima įsigyti suvenyrų parduotuvėse ir didžiuosiuose prekybos centruose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų