REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2 etapas „Paris-Nice“ lenktynės, kaip ir 1 etape, baigėsi griūtimi prieš pat finišą, kuriame „sveiką kailį išnešė“ prancūzas William Bonnet („Bbox“), aplenkęs slovaką Peter Sagan („Liquigas“) ir buvusį „Paris-Nice“ čempioną Luis Leon Sanchez („Caisse d’Epargne“).

REKLAMA
REKLAMA

Nestartavo

Antradienį distancijoje „Contres – Limoges“ (201,5 km) nestartavo du italai – Simone Ponzi („Lampre“) ir Danilo Napolitano („Katusha“), nukentėję 1 etapo griūtyje.

REKLAMA

Prie starto linijos nebuvo ir švedų dviratininko Frederic Kessiakoff („Garmin“), kuris dėl patirtos traumos pasitraukė iš lenktynių nebaigęs 1 etapo.

Su vėjeliu

Padedant palankiam vėjui, lenktynės greit įsibėgėjo ir nuo peletono atsiskyrė 4 bėgliai.

Daugiausiai papildomų taškų susižėrė prancūzas Laurent Mangel („Saur-Sojasun“), su olandu Jens Mourisu („Vacansoleil“) buvęs greičiausias sprinto ruožuose (92,5-as ir 164-as km), o su olandu Koen de Kort („Skil-Shimano“) įkopęs į dvi įkalnes (15-as ir 156-as km).

REKLAMA
REKLAMA

Rezistentas

Bėgliams buvo „pakirpti sparnai“ iki Limožo likus maždaug 21 km.

L. Mangel ir J. Mouris dar iš paskutiniųjų stengėsi atsilaikyti, tačiau peletonas priartėjo kaip viesulo verpetas, paskui save palikdamas suirutę dviratininkų gretose. Kaip vėliau paaiškės, neapsieita ir be nukentėjusiųjų.

Paskutinėje dienos įkalnėje L. Mangel išplėšė dar 2 taškus (antras po prancūzo Cyril Gautier iš „Bbox“) ir nuo lenktynių lyderio Lars Boom „nurengė“ kalnų įskaitos marškinėlius.

Finišavo atkaklusis prancūzas neatsilikdamas nuo pagrindinės grupės ir bendroje įskaitoje iš 17 vietos pakilo į 12 (+31 sek.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pabėgo vienas

Tuo tarpu kitas prancūzas, Cyril Gautier („Bbox“), kurį besileidžiantį nuo kalno pasitiko šoninis vėjas, pasišokdamas nurūko į priekį ir buvo pavytas likus 4 km iki finišo.

Peletono gretose jau virė grumtynės dėl geresnės pozicijos, o trasa lenkė vingį po vingio.

Susidūrimas

Masiniame sprinte etapo pergalę iškovojo prancūzas William Bonnet („Bbox“), aplenkęs slovaką Peter Sagan („Liquigas“) ir ispaną Luis Leon Sanchez („Caisse d’Epargne“), kuris 2009 m. iškovojo lenktynių čempiono titulą.

REKLAMA

Ši trijulė sėkmingai išsisuko nuo masinės griūties paskutinių 500 metrų atkarpoje, kurioje prancūzas Jimmy Casper („Saur-Sojasun“) susidūrė su „Lampre“ dviratininku, slovėnu Grega Bole, ir vertėsi per galvą. Laimei, be lūžių, tačiau su užtikrinta mėlyne.

1 etape finišavęs antras po G. Hendersono („Sky“), 2 etapo finišą slovėnas pasiekė –  paskutinis, 171-oje pozicijoje (+7 min. 49 sek.).

J. Casper įveikė distanciją 159-as (+2 min. 27 sek.), kartu su vokiečiu Tony Martinu („Sky“), kuris taip pat nukentėjo per susidūrimą, likus paskutiniems metrams iki finišo.

REKLAMA

Olandas džiaugiasi

„Likus 4 km iki finišo, į kalniuką nubildėjo „Quick Step“ komanda. Paskui, likus maždaug 500 km,– griūtis… Man pavyko ją aplenkti ir prisikabinti prie Luis Leon Sanchezo rato. O paskui jau iš visų jėgų nusekiau paskui Peter Sagan“.

„Paskutinieji 100 metrų buvo labai sunkūs, bet aš atidaviau visas jėgas ir man pavyko“,– džiaugėsi William Bonnet, pirmasis kirtęs finišo liniją.

„Negaliu atsidžiaugti. Tai mano pirmoji stambi pergalė, apie kurią jau seniai svajojau“.– prisipažino 27-erių metų dviratininkas, kurio artimiausiuose planuose – „Milan-SanRemo“, „Tour des Flandres“ ir „Paris-Roubaix“ lenktynės (Italija).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lyderis nepasikeitė

Lenktynių lyderiu išlieka olandas Lars Boom („Rabobank“), po kurio tomis pačiomis 5 sek. atsilieka Jens Voigt („Saxo Bank“) ir 10 min. pavojingai priartėjo L. L. Sanchez („Caisse d’Epargne“), po 2 etapo pirmaujantis taškų įskaitoje (žali marškinėliai).

L. L. Sanchezas patenkintas

„Jaučiausi labai gerai. Todėl nusprendžiau pakovoti sprinte dėl etapo pergalės. Tik padėtį pablogino priešpriešinis vėjas. Finišavau trečias, bet labai patenkintas. Susumavus papildomus taškus, aš vis tiek palypėjau į viršų“.– sakė „Paris-Nice 2009“ čempionas L. L. Sanchez, bendroje įskaitoje pakilęs iš 4 vietos į 3 ir sumažinęs skirtumą nuo 14 iki 10 sek.

REKLAMA

Bendra įskaita po 2 etapo yra tokia:

1. Lars Boom (OLA) „Rabobank“ 8 val. 55 min. 51 sek.
2. Jens Voigt (VOK) „Saxo Bank“ +5 sek.

3. Luis-Leon Sanchez (ISP) „Caisse d’Epargne“ +10 sek.   

4. David Millar (D.Br) „Garmin“ +13 sek.

5. Roman Kreuziger (ČEK) „Liquigas“ +15 sek.

6. Gregory Henderson (NZL) „Sky“ +20 sek.

7. Peter Sagan (SLO) „Liquigas“ +23 sek.  

8. Levi Leipheimer (JAV) „RadioShack“ +25 sek.

9. Alberto Contador (ISP) „Astana“ +25 sek.

10. Xavier Tondo (ISP) „Cervelo“ + 29 sek.

REKLAMA

A. Valverde – romus

L. L. Sanchezo („Caisse d’Epargne“) komandos draugas Alejandro Valverde finišavo pagrindinėje grupėje 40-tas ir bendroje įskaitoje nuo pirmojo 10-tuko jį skiria tas pats vienas laiptelis (11 vieta, +31 sek.).

„Tikrai labai šalta. Kuo tolyn, tuo šaltyn“,– konstatavo ispanas,– „Bet aš jau pradedu apsiprasti. Nebeimu į galvą blogų oro sąlygų. Laimėdamas pergalę „Tour Mediterraneen“ lenktynėse aš įsitikinau, kad klimatas neturi įtakos, kai esi geros formos“.

Nepatogi kaimynystė

„Armstrongietis“ Levi Leipheimeris jau antrą dieną taikstosi su Alberto Contadoro kaimynyste bendrosios įskaitos 10-tuko gale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nukritęs iš 7 vietos į 8 amerikietis yra viena pozicija aukščiau už ispaną, nors nuo lyderio abu juos skiria 25 sekundžių laiko tarpas.

Tikisi pagerėjimo

Alberto Contadoras, finišavęs pirmajame 20-tuke, po lenktynių nebuvo patenkintas nei savo rezultatu, nei sportine forma.

„Negaliu pagauti ritmo“,– tikino „astanietis“, kurio pietietiškame charakteryje akivaizdžiai stigo ugnies.– „Belieka tikėtis, kad pasitaisys orai ir man eisis geriau“.

Komandos direktorius Yvon Sanquer buvo optimistiškiau nusiteikęs nei komandos lyderis.

„Komanda po truputį įsivažiuoja ir dirba gerai. Niekada nesakiau, kad būsime 100 procentu pasiruošę „Paris-Nice“ lenktynėms, bet niekada ir nelaikėme savęs dream team (angl. svajonių komanda)“.

Susiję tekstai:

Alberto Contadorui neramu dėl patirtos traumos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų