REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aukšto intelekto vyrai mažiau linkę į santuokinę neištikimybę. Šį netikėtą faktą nustatė grupė mokslininkų iš garsiosios Londono ekonomikos mokyklos, rašo trečiadienio numeryje laikraštis „The Daily Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Analizuodami du didelius ir išsamius sociologinius tyrimus, atliktus Jungtinėse Valstijose, specialistai pastebėjo, jog kuo aukštesnis vyro proto koeficientas, tuo griežčiau jis laikosi monogamijos principo.

REKLAMA

Kaip pareiškė tyrimų vadovas profesorius Satošis Kanadzava (Satoshi Kanazawa), monogamija iš esmės yra nesenas žmonijos raidos fenomenas ir „evoliucijos naujovė“. Kadaise poligamija arba daugpatystė leido išsaugoti homo sapiens genetinius ypatumus. Bet dabartinėje civilizacijoje tokios būtinybės nebėra.

Tačiau ne visi vyrai gali atsisakyti „ankstesnių tūkstantmečių paveldo“, mano S. Kanadzava. Įžengti į naują šiuolaikinį evoliucijos etapą, kuriam būdinga padidėjusi vyro santuokinė ištikimybė, pavyksta ne visiems. Tai padaryti pirmiausia įstengia tie stipriosios lyties atstovai, kurie pasižymi aukštu intelekto lygiu, kas taip pat yra naujos epochos reikalavimas, teigia Londono ekonomikos mokyklos specialistai.

O moterų ištikimybė ar neištikimybė nepriklauso nuo intelekto lygio. „Mes neaptikome įrodymų ar bent požymių, kad protingesnė moteris yra ir ištikimesnė žmona“, - sakė S. Kanadzava.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų