REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien UEFA Čempionų lygoje paaiškės dar du ketvirtfinalio dalyviai – į žūtbūtinį mūšį stos Madrido „Real“ ir Liono „Olympique“ bei „Milan“ ir „Manchester United“ ekipos.

REKLAMA
REKLAMA

Madrido „Real“ (Ispanija) – Liono „Olympique“ (Prancūzija). Pirmas mačas – 0:1.

„Santiago Bernabeu“ stadione, kuriame vyks ir šių metų Čempionų lygos finalas, atsakomąsias rungtynes žais šeimininkai „Real“ bei atvykėliai iš netolimosios Prancūzijos – Liono „Olympique“ futbolininkai, kurie pirmąjį mačą laimėjo 1:0.

REKLAMA

„Karališkasis“ klubas po trijų mėnesių pertraukos pagaliau susigrąžino pirmąją vietą Ispanijos čempionate. Įspūdinga pergalė prieš „Sevilla“ 3:2 bei „Barcelonos“ lygiosios su „Almeria“ leido Manuelio Pellegrinio auklėtiniams užkopti į pačią pirmenybių viršūnę.

62 taškai – būtent tiek taškų savo kraityje po 25-ojo turo turi „Real“ bei Katalonijos klubas.

Atrodo išsipildo prieš sezoninės prognozės – kova dėl čempiono titulo vyks tarp amžinųjų priešininkų. Tą puikiai atspindi čempionato lentelė. Vargum ar trečioje vietoje žengianti „Valencia“ sugebės panaikinti 15 taškų deficitą.

REKLAMA
REKLAMA

Savo situaciją nacionaliniuose pirmenybėse, palyginti su sezono pradžia, gerokai pagerino ir svečiai iš Prancūzijos. Po 27-ojo turo Claude'o Puelio vedama komanda nuo pirmaujančio „Bordeaux“ atsilieka vos dviem taškais. Tiesa, jų varžovai turi dvejas rungtynes atsargoje.

Nepaisant džiugių žinių lentelėje, savaitgalį „Olympique“ išvykoje savo gerbėjus nuvylė, mat rungtynės su priešpaskutinėje vietoje esančia „Boulogne“ ekipa baigė nulinėmis lygiosiomis.

Trečiadienio mače „Real“ gretose neišvysime už geltonas korteles dvikova pralesiančius Marcelo bei Xabi Alonso. Be to, traumas gydosi Karimas Benzema, Drenthe ir iki sezono pabaigos iškritęs Pepe.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu „Olympique“ negalės pasinaudoti Michelio Bastoso, Francois Clerco ir Andersono paslaugomis – žaidėjai gydosi traumas. Užtat į Madridą keliauja Lisando Lopezas bei Aly Cissokho, bet dėl jų pasirodymo aikštėje abejojama.

Po puikios savaitgalio pergalės prieš „Sevillos“ klubą „Real“ gerbėjai tikisi sėkmės ir Čempionų lygoje. Be to, viltis suteikia žaidėjai, kurie žada užtikrintą pergalę. Tačiau „Olympique“ į „Santiago Bernabeu“ atvyksta tas visas emocijas nuslopinti bei visais būdais užkirsti „Karališkajam“ klubui kelią į išsvajota 2010-ųjų metų finalą.

REKLAMA

Įdomus faktas: „Real“ aštuntfinalio barjero Čempionų lygoje negali įveikti nuo 2004-ųjų metų. Iš tolimesnės kovos „Los Blancos“ nuo tuo laiko buvo eliminavę Turino „Juventus“, Londono „Arsenal“, Miuncheno „Bayern“, „Roma“ bei „Liverpool“ klubai.

21 val. 45 min. „Real“–„Olympique“ mačą tiesiogiai transliuos „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

„Manchester United“ (Anglija) – AC „Milan“ (Italija). Pirmas mačas – 3:2.

Kitame trečiadienio mače AC „Milan“ keliauja į Mančesterį, kur sieks palankaus rezultato po nesėkmingų rungtynių Italijoje.

REKLAMA

Susirikimą „San Siro“ aikštėje Leonardo auklėtiniai pradėjo sėkmingai, nes jau 3 min. Ronaldinho išveržė šeimininkus į priekį. Bet artėjant kėliniui į pabaigą kuriozišku įvarčiu persvarą atstatė „Man. United“ veteranas Paulas Scholesas.

Nepaisant visų „Milan“ pastangų, įvarčius mušė svečiai iš Anglijos, o tiksliau, dukart pasižymėjo Wayne‘as Rooney. Šeimininkų laimei šiokias tokias viltis prieš atsakomąjį mačą atgaivino gražus Clarence'o Seedorfo įvartis – 2:3.

Anglijos čempionate sero Alexo Fergusono auklėtiniai žygiuoja pirmi, bet antroje vietoje žengianti  Londono „Chelsea“ atsilieka tik 2 taškais ir dar yra žaidusi vienomis rungtynėmis mažiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Italijoje AC „Milan“ siekia pirmojo čempiono titulo nuo 2004-ųjų metų. Atsilikimas nuo pirmaujančio Milano „Inter“ – vos 4 taškai. Persvara galėjo būti dar mažesnė, bet Leonardo vedamas klubas savaitgalį su AS „Roma“ sužaidė nulinėmis lygiosiomis. Toks pats rezultatas buvo užfiksuotas ir Milane mače tarp „Inter“ bei „Genoa“.

A. Fergusonas trečiadienio mače bus priverstas verstis be traumuotų Michaelio Oweno, Johno O'Shea, Weso Browni, Ryano Giggso bei Anderseno. „Raudonųjų velnių“ laimei aikštelėje galės pasirodyti Rio Ferdinandas ir Wayne‘as Rooney.

REKLAMA

Tuo tarpu AC „Milan“ į Angliją keliauja stipriausios sudėties. Buvo abejojama dėl Alexandre'o Pato bei Thiago Silvos pasirodymo, tačiau klubas išplatindamas oficialų pranešimą abejones išsklaidė – žaidėjai „Old Trafforde“ žais.

Po puikaus rezultato atvežto iš Italijos „Man. United“ padėtis gerokai geresnė. Svečiams norint pakovoti dėl patekimo į ketvirtfinalį teks įmušti bent jau du įvarčius ir nepraleisti nė vieno. Atrodytų, kad misija neįmanoma, tačiau pavyzdį, kaip žaisti prieš šeimininkus „Old Trafforde“ puikiai parodė „Liverpool“, kai nugalėdamas būsimą čempioną net 4:1.

REKLAMA

Įdomus faktas: prieš nusileisdamas namuose Stambulo „Besiktas“ ekipai „Manchester United“ klubas Čempionų lygoje pralaimėjimo „Old Trafforde“ nebuvo patyręs nuo 2005-ųjų metų. Tąkart pergalę iš Mančesterio išsivežė būtent AC „Milan“.

21 val. 45 min. „Manchester United“–„Milan“ mačą tiesiogiai transliuos TV6 kanalas.



Andžejus Lukaševičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų