REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė nesureikšmina to, kad į Kovo 11-osios šventę atsisakė atvykti Rusijos ir Baltarusijos vadovai. Pasak Prezidentės, labai svarbu jau vien tai, kad Lietuva sulaukė oficialių Dmitrijaus Medvedevo ir Aleksandro Lukašenkos sveikinimų.

REKLAMA
REKLAMA

"Pirmą kartą per paskutiniuosius metus Lietuva sulaukė oficialaus Rusijos Prezidento pasveikinimo Nepriklausomybės dvidešimtmečio proga ir Baltarusijos Prezidento pasveikinimo", - trečiadienį spaudos konferencijoje sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA

Be to, šalies vadovė pasidžiaugė, kad šioms kaimyninėms valstybėms atstovaus aukšti pareigūnai. Kovo 11-osios šventėje dalyvaus Baltarusijos vicepremjeras ir bendros Lietuvos ir Rusijos tarpvyriausybinės komisijos pirmininkas.

"Abi šalys tuo pačiu pakvietė Lietuvą vystyti dvišalius santykius ir pakvietė mane patogiu laiku apsilankyti abiejose šalyse", - sakė D. Grybauskaitė.

Trečiadienį apie savo sprendimą nevykti į Lietuvą pranešė Baltarusijos Prezidentas A. Lukašenka.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos Prezidentė nesureikšmina ir to, kad į Kovo 11-osios šventę atvyks ne visų didžiųjų valstybių aukščiausi vadovai.

"Aš kviečiau valstybių vadovus, Seimo Pirmininkė kvietė parlamentų pirmininkus. Turime gana didelę įvairių šalių delegaciją, įvairių lygmenų", - kalbėjo D. Grybauskaitė.

Prezidentės ketvirtadienį rengiamuose šventiniuose pietuose turėtų dalyvauti apie keturias dešimtis svečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų