REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos banko vadovas Reinoldijus Šarkinas mano, kad Graikija turėtų vengti tarptautinės pagalbos siekiant išspręsti savo finansines problemas ir pasekti Lietuvos pavyzdžiu, kuri patyrė antrą giliausią nuosmukį Europos Sąjungoje (ES) ir susitvarkė „be jokios pagalbos“.

REKLAMA
REKLAMA

Graikija esą turi parodyti ryžtą ir norą išspręsti savo problemas. ES greičiausiai padės Graikijai paskolomis, kad ši galėtų išspręsti opiausias problemas, tačiau tik patys graikai gali susitvarkyti su visomis problemomis, už juos to nepadarys niekas kitas, R. Šarkino žodžius cituoja naujienų agentūra Bloomberg.

REKLAMA

Lietuva, priešingai nei kaimyninė Latvija, nesikreipė pagalbos į Tarptautinį valiutos fondą ar ES. R. Šarkino nuomone, buvusio sovietų regiono išmoktos pamokos gali pasitarnauti kaip pavyzdys Graikijai, kuriai tenka griebtis panašių taupymo priemonių finansų krizei išspręsti.

Pasak Lietuvos banko vadovo, „mes negalime pastoviai gyventi paskendę skolose ir tik naudodami skolintus pinigus“.

Lietuvos biudžeto deficitas pernai išaugo iki 9,1 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), o tuo tarpu Graikijos biudžeto deficitas pasiekė 12,7 proc. BVP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų