REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos miesto tarybos Ugdymo ir jaunimo reikalų komiteto narys Viačeslavas Titovas mano, kad tos uostamiesčio įmonės, kurių daugiau negu 50 procentų akcijų priklauso savivaldybei, informaciją gyventojams turėtų teikti dviem kalbomis - lietuvių ir rusų.

REKLAMA
REKLAMA

"Klaipėdoje gyvena 21 procentas rusakalbių. Manau, kad sprendimas teikti informaciją ir rusų kalba būtų socialiai teisingas ir atitiktų Europos Sąjungos dokumentų dvasią", - sakė politikas, pristatydamas tokį savo siūlymą Ugdymo ir jaunimo reikalų komitete.

REKLAMA

V. Titovo manymu, įgalioti informaciją teikti ir rusų kalba tokias įmones, kaip "Klaipėdos vanduo", Klaipėdos autobusų parkas, "Klaipėdos bendrabučiai" ir kitas (iš viso 9 įmonės), turėtų miesto Taryba. Politikas šio klausimo svarstymą siūlė įtraukti į artimiausio ketvirčio miesto Tarybos darbo planą.

Tačiau likusieji du minėto komiteto nariai - Rimantas Mačiulaitis ir mero patarėja Audra Daujotienė - kolegos siūlymui griežtai nepritaria. Abu jie įsitikinę, kad tai - konfliktą tarp rusakalbių ir lietuvių bendruomenės provokuojantis siūlymas, kurį įgyvendinti, be kita ko, vargiai ar leistų šalies įstatyminė bazė.

Laima ŠVEDAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų