REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šaltą tamsų žiemos vakarą ant važiuojamosios kelio dalies aptikęs gulintį žmogų Biržų rajono pensininkas Valentinas O. turėjo apsispręsti - apsimesti, kad nieko nepastebėjo, ir važiuoti savo keliu arba kelti jį į savo mašiną ir vežti į namus.

REKLAMA
REKLAMA

Nežinodamas, ar gulintis žmogus nesužeistas, ir bijodamas jam pakenkti nutarė kviesti visą parą dirbančias specialiąsias tarnybas.

REKLAMA

Jis paskambino policijai. Po kurio laiko jam paskambino greitosios medicinos pagalbos dispečerė ir paprašė pažiūrėti, ar žmogus sužeistas, ar tik girtas. Pensininkas paaiškino, jog gulintysis yra nesąmoningas.

Kol atvyko „greitoji", negalią turintis Valentinas O. saugojo, kad gulinčiojo nesuvažinėtų automobiliai.

Tačiau atvykę greitosios medicinos pagalbos darbuotojai žmogų išbarė, kodėl šis dėl girto vyriškio skambinęs į policiją ir ją trukdęs. Esą valstybei brangiai kainuoja tokie iškvietimai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip man žinoti, ar tas žmogus nesužeistas? To žmogaus nepažįstu. Pakelti jo negaliu - esu neįgalus. O jei jis sužeistas ir pajudinęs jam pakenksiu?"- svarstė kvetkietis.

Gulinėja nuolat

Atskubėję greitosios medicinos pagalbos darbuotojai pakėlė gulintį ant kelio pusamžį Valkiškių kaimo gyventoją E. R. Girtas vyras „greitosios" automobilyje pradėjo dainuoti ir aiškinti neprisimenantis, kur gyvena. „Greitoji" ilgokai važinėjo po kaimą, kol surado girtuoklio namus.

Paaiškėjo, kad E. R. dažnai kaimo bare padaugina alkoholio tiek, kad kojos nebelaiko, ir pakeliui į namus kur nors nugriūna. Girtą vyrą ne kartą teko nuo kelio tempti pro šalį važiuojančioms medicinos felčerėms. Šį žmogų žino ir Kvetkų kaimo bendruomenės pirmininkas Jonas Strunkis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš pats prieš dvejus metus vasarą vos jo nepervažiavau automobiliu. Jis gulėjo ant griovio krašto. Iš pradžių atrodė, jog guli šiaudų kūlys, ir tik paskutiniu momentu supratau, jog tai žmogus", - pasakojo jis.

„Gerai, kad jį radęs žmogus kvietė policiją, saugojo, kad niekas nepervažiuotų. Juk žiema - galėjo sušalti", - apie Valentino O. poelgį kalbėjo J. Strunkis.



Baus girtuoklius ir trukdytojus

„Medžiagą perduosime policijai. Atsibodo su girtais tampytis. Tokius registruosim ir bausim", - piktinosi Biržų rajono savivaldybės poliklinikos Greitosios medicinos pagalbos administratorė Audronė Gaigalienė.

REKLAMA

Ji žadėjo pateikti policijai surinktą medžiagą apie viešoje vietoje gulėjusį neblaivų žmogų, kad šis būtų nubaustas.

„Pinigus taupome visi. Nuvažiavome penkiasdešimt kilometrų tam, kad nuo kelio pakeltume ir namo parvežtume girtą vyrą", - piktinosi A. Gaigalienė.

Administratorė pabrėžė, kad radus gulintį žmogų reikėtų įvertinti, ar jis sužeistas, ar tik neblaivus. Tokiu atveju būtų aišku - ar kviesti policiją, ar „greitąją".

„Automobilį vairuojantis žmogus turi vairuotojo pažymėjimą, tad yra gavęs elementarių žinių apie pirminę medicinos pagalbą. Todėl galėjo dispečerei tiksliau paaiškinti, kokia gulinčiojo savijauta", - kalbėjo A. Gaigalienė.

REKLAMA

Tuo tarpu policijos viršininkas Eugenijus Šopis dėkingas skambinusiam ir gulintį ant kelio valkiškietį saugojusiam žmogui - maža kas galėjo nutikti kelyje. E. R. bus baudžiamas už girto pasirodymą viešoje vietoje.

Pasak policijos vadovo, ateityje bus dar griežčiau baudžiami viešoje vietoje pasirodę neblaivūs asmenys, taip pat tie, dėl kurių veiksmų trukdomas specialiųjų tarnybų darbas. Policijos atstovės ryšiams su visuomene Zitos Žalinkevičienės teigimu, šiais metais dar nenubaustas nė vienas žmogus, be reikalo trukdęs specialiųjų tarnybų darbą.

Praėjusiais metais administracine bauda buvo nubaustas į Kilučių kaime vykusį draugo gimtadienį „greitąją" iškvietęs vaikinas.

Jurgita Vitkauskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų