REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar jums teko pabuvoti kino seanse, po kurio toje pačioje salėje įvyksta gyvos muzikos koncertas? Arba atvirkščiai – grupės įrašo pristatyme, kuriame vakaro didvyrius „apšildo“ nuotaikingas muzikinis dokumentinis filmas?

REKLAMA
REKLAMA

Tokia proga pasitaikys jau šį trečiadienį, kovo 10 dieną, nuo 19 val.  Vilniaus kino centre “Skalvija” (A. Goštauto g. 2/15), kuris įvyks pirmasis ciklo „Kinas ir muzika“ vakaras. „Country“ muzikos tematikai bus skirtas muzikinis pasakojimas „Dešimt metų iki Nešvilio“ (rež. Katarzyna Trzaska), o antroje dalyje Vilniaus „indie“ duetas „The Dominoes“ pristatys savo įrašą „Another Lightning“.

REKLAMA

Kelionė iš Rytų Europos į „country“ sostinę

„Dešimt metų iki Nešvilio“ (orig. „10 lat do Nashville”) – tai dokumentinis jaunos lenkų režisierės  filmas  ir šiltas, pilnas jumoro pasakojimas apie tai, kaip išsipildė neeilinė 33 metų Izos, dirbančios valytoja Krokuvos geležinkelio stotyje, svajonė – pačiai aplankyti legendinį „country“ muzikos festivalį Nešvilio mieste Amerikoje. Kartu su savo draugu Mariušu, banko darbuotoju ir stoties tualeto inkasatoriumi, jie skrenda už Atlanto, kur Iza ketina pasirodyti festivalio svečiams.

REKLAMA
REKLAMA

Tenesio valstijos sostinė Nešvilis Jungtinėse Valstijose pelnytai laikomas vienintele ir neginčijama „country“ stiliaus sostine. Čia įsikūrusios didžioji dauguma šį stilių propaguojančių įrašų kompanijų ir studijų, „country“ stiliaus Šlovės muziejus, nesuskaičiuojama daugybė klubų ir saliūnų. Nešvilio miestas Amerikoje netgi turi „muzikos miesto“ pravardę („Music City, USA“). Tuo tarpu dokumentinis filmas pasakoja apie tai, kaip į šį didmiestį pakliūna du rytų europiečiai, nelabai gerai mokantys ir anglų kalbą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



Kadars iš filmo „Dešimt metų iki Nešvilio“

„Dokumentinio filmo kūrėjas turi būti labai atviras žmogus, kuris neturi įsikalęs į galvą tam tikrų tezių ir hipotezių. Čia bendraujame su gyvu žmogumi, o ne popieriniu herojumi, kuris būna sulipdytas scenarijaus autoriaus. Man svarbiausia šio filmo idėja buvo tai, kad jo herojė pasirodė susitaikiusi su savimi, savotiškai atradusi savo vietą pasaulyje“, - viename interviu apie „Dešimt metų iki Nešvilio“ prisipažino jo kūrėja Katarzyna Trzaska (Katažina Tšaska).

REKLAMA

Nuskambės madinga „indie“ muzika

Savo vietą muzikos pasaulyje vis sparčiau atranda ir Vilniaus duetas „The Dominoes“. Sostinės melomanų tarpe vis garsiau kalbama apie Mindaugo Juknio ir Donato Bielunskio pasirodymus, kuriuose dera ir akustinės gitaros garsai, ir programuoti fragmentai, ir originalus dainavimas. „The Dominoes“ singlu „Another Lightning“ jau susidomėjo kelių muzikinių rinkinių leidėjai.



Grupė „The Dominoes“

Kino salės aplinkoje vyksiantį grupės pasirodymą papildys VJ Augės (žinomos iš bendrų projektų su „Biplan“) specialiai „The Dominoes“ sukurtos vaizdo projekcijos, publikai pristatomos pirmą kartą.

Renginį maloniai parėmė  Vilniaus lenkų kultūros namai ir aviakompanija „LOT“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų