REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompiuterių saugumo sprendimų kūrimo bendrovės „McAfee“ specialistai, atlikę rizikingų interneto svetainių analizę, dar neprasidėjus JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų ceremonijai paskelbė savus „Oskarų“ nugalėtojus.

REKLAMA
REKLAMA

„McAfee“ specialistai prieš kiekvieną pasaulinio masto renginį, tokį kaip olimpinės žaidynės ar kino, muzikos tarptautiniai apdovanojimai, atlieka eksperimentą – pasinaudoję savo sukurta SiteAdvisor technologija, ieško rizikingų interneto svetainių, teigiama „McAfee“ partnerės Lietuvoje IT bendrovės „DPA programinė įranga“ pranešime.

REKLAMA

„McAfee“ atstovai, norėdami nustatyti, kokia yra rizika patekti į programišių spąstus, „Google“ paieškos sistemoje šį kartą įvedė „Oskarui“ pristatytų nominantų vardus bei tokius raktinius žodžius kaip „free downloads“ (nemokamas parsisiuntimas), „screen savers“ (ekrano užsklandos) bei „wallpapers“ (darbastalio fonai). Eksperimentas atskleidė, jog rizika virusu ar kenkiančia programa apkrėsti savo kompiuterį, apsilankius paieškos metu rastose svetainėse, siūlančiose atsisiųsti savo mylimo aktoriaus, režisieriaus nuotrauką ar kitą vaizdinę informaciją, gali siekti net 29,6 procentus.

Geriausia aktore pretendavusi tapti Sandra Bulok (Sandra Bullock) už vaidmenį juostoje „Nematoma pusė“ šiuo požiūriu buvo nepralenkiama ir užėmė garbingą pirmą vietą. Ne mažiau rizikinga iš nepatikimų svetainių siųstis ir duomenis apie patį brangiausią istorijoje filmą „Įsikūnijimas“ – 23 procentus siekianti rizika rodo, kad neapdairumas gali brangiai kainuoti, teigiama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų