REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie 130 tūkst. litų nuostolių dėl elektros vagystės patyrusiai AB "VST" atsiranda viltis, kad nuostoliai bus nors kažkiek kompensuoti. Dėl abejotinų priežasčių net du kartus nutrauktas ikiteisminis tyrimas vėl atnaujintas.

REKLAMA
REKLAMA

Dar 2009-ųjų pradžioje Šilutės rajone atskleistas dvigubas nusikaltimas. Sulaikytas asmuo, vogęs elektros energiją ir ją naudojęs "naminukės" fabrikėlio veiklai. VST specialistams, analizuojant suvartotos elektros energijos kiekį, kilo įtarimų, kad Šilutės rajone ypač stambiu mastu gali būti vagiama elektros energija.

REKLAMA

Atlikę 10 kV linijos patikrą, VST darbuotojai pastebėjo, kad Šilutės rajono miškuose nuo bendrovei priklausančios linijos nelegaliai vartojama elektros energija.

Konspiracijos ir saugumo tikslais, VST specialistai kreipėsi pagalbos į Klaipėdos VPK policijos pareigūnus. Kartu su jais paspendė vagišiams spąstus. Nuo ankstyvo ryto budėję pasalos vietoje, specialistai atskleidė net du nusikaltimus. Sekdami nelegaliai prijungtu kabeliu, Šilutės rajono miške jie aptiko visą "naminukės" fabriką, kurio įrenginiams buvo naudojama vogta elektros energija.

REKLAMA
REKLAMA

Visų nelegaliai įrengtų elektros įrenginių galingumas - 40,5 kW. Pagal gamybos apimtis fabrikas per metus galėjo suvartoti apie 350 000 kWh vogtos elektros energijos, VST padarytas nuostolis siekia apie 130 tūkstančių litų.

Nors sučiuptas įvykio vietoje Žemaičių Naumiesčio gyventojas I. R. iškart davė parodymus, iš kurių dvejonių apie nusikaltimą nekilo, vėliau jis persigalvojo ir savo kaltę neigė, keletą kartų keitė parodymus.

Ikiteisminis tyrimas net du kartus buvo nutrauktas, tačiau neseniai Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro Giedriaus Danielio nutarimu vėl atnaujintas ir perduotas Šilutės rajono policijos komisariatui naujam tyrimui atlikti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų