REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės suburtos darbo grupės siūlymai pradėti kitąmet ar nuo 2012-ųjų pradėti ilginti pensinį amžių gali nesusilaukti paramos Seime, praneša LNK Žinios. 

REKLAMA
REKLAMA

 Parlamento Socialinių reikalų ir darbo komiteto nariai išklausę Sodros reformos gaires suabejojo ar dėl didėjančio nedarbo ir emigracijos galima taip skubiai pradėti reformą.

REKLAMA

 Pasak komiteto narės Rimos Baškienės tokių veiksmų galima imtis tik ženkliai lėčiau, didinant pensinį amžių mažesniais žingsniais nei dabar siūlomi kas pusę metų ir ne anksčiau nei nuo 2014-2015 metų.

Kritikos susilaukė ir pasiūlymai vėl keisti motinystės pašalpų tvarką. Siūloma 100 proc. algos mokėti pirmus metus, antraisiais padalinant po 60 proc. ir 40 procentų. Tačiau tam nepritariama dėl to, jog taip vėl būtų mažinamas gimstamumas. Pasak kito komiteto nario Rimanto Dagio, gimstamumą palaiko sistemos užtikrintumas. „Jei nuolat kaitaliosim sistemą, pasieksim priešingų rezultatų“, - sakė politikas.

REKLAMA
REKLAMA

Socialinių reikalų ir darbo ministras tikino jog Sodros reformos projektas dar gali keistis. Pasak Donato Jankausko, dar bus ieškoma geriausių varianto.

Vieningai sutarta atsisakyti I-ojo ir II-ojo laipsnio valstybinių pensijų, tačiau diskusijų kelia ir draudimą nuo nelaimingų atsitikimų palikti privačioms įmonėms bei įpareigojimas darbdavius mokėti už pirmas septynias biuletenio dienas.

Plačiau – LNK Žiniose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų