REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune vyko mitingas prieš pedofiliją

Apie tris šimtus kauniečių šeštadienį susirinko į sankcionuotą mitingą palaikyti už dviejų žmonių nužudymą įtariamo Drąsiaus Kedžio artimųjų, kurių teigimu, „teisybės pasiekti Lietuvoje neįmanoma“.

REKLAMA
REKLAMA

Mitinge pareikalauta nušalinti nuo rezonansinės pedofilijos bylos tyrimo visus prokurorus, kurie, anot D. Kedžio tetos ir krikšto motinos Audronės Skučienės, „piktybiškai nieko nedarė“. Iš teisingumo pasityčiota tiek, kad, A. Skučienės teigimu, aukos motinai paskirta didelius pinigus kainuojanti apsauga, „kadangi ji yra įtariamo priekabiavimu mylimoji“.

Pirmą kartą tokioje akcijoje, o jos Kaune vyksta nuo praėjusių metų rudens, pasisakė kunigas altaristas Jonas Varkalas. Jis siūlė nusiimti kepures ir pagerbti tuos, kurie išėjo „iš pilietiškumo“. Jis kalbėjo apie velniavas, apie pasaulį, ištiktą ligos, ir kitokias žmones apėmusias negeroves.

REKLAMA

Mitingo dalyviai laikė plakatus, kuriuose buvo pasisakoma už prisiekusiųjų teismą, prieš vaiko teisių apsaugos kontrolierę Rimantę Šalaševičiūtę ir kai kuriuos Generalinės prokuratūros atstovus. Viename iš plakatų vaiko teisių gynėja pavadinta „pedofilų teisių šaukle“.

Seimo narys Saulius Stoma mitinge gyrė tuos, „kurie sugeba telktis, kelti triukšmą ir gintis, nes kitaip negalima, kai sistema, kurią vadina teisingumo sistema, iš tikrųjų tokia nėra“. „Kai teisinė sistema nedirba, žmonės turi gintis patys“, - sakė Seimo narys. Dar jis pasiūlė gerai pamąstyti, ar nereikėtų Lietuvoje įsteigti savitarpio pagalbos ir savigynos organizacijos, kuri tikrai turėtų ką veikti, „kol valstybė atsistos ant savo kojų“.

REKLAMA
REKLAMA

Kitas politikas, šį kartą prisistatęs kaip Tautos ateities forumo vadovas, Algimantas Matulevičius susirinkusių klausė, kas kalčiausias, kad Lietuvoje po dvidešimties nepriklausomybės metų „priviso savų okupantų“. Kiti mitingo dalyviai ragino kauniečius nepasiduoti, kovoti už teisybę, kad mažos mergaitės „prievartavimo“ byla pasiektų teismą, o kaltieji būtų deramai nubausti.

Prie mitingo organizatorių prisijungė ir Jungtinis demokratinis judėjimas.

Plačiau - LNK Žiniose

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų