REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario mėnesį į teritorines darbo biržas, ieškodami darbo, kreipėsi 26,6 tūkst. asmenų. Nedarbas šalyje kovo 1 dieną sudarė 13,9 proc. visų darbingų šalies gyventojų, praneša Lietuvos darbo birža.

REKLAMA
REKLAMA

Per vasarį buvo įdarbinti 8,9 tūkst. žmonių, iš jų 6,9 tūkst. – pagal neterminuotas sutartis. Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nusiųsta 4,9 tūkst. bedarbių - beveik penktadaliu daugiau nei sausį. Į remiamojo įdarbinimo priemones nusiųsta 3,7 tūkst., iš jų į viešuosius darbus – 2,2 tūkst., į profesinį mokymą – 1,1 tūkst. Veiklą, įsigiję verslo liudijimus, pradėjo 1,4 tūkst. asmenų.

REKLAMA

Per antrąjį šių metų mėnesį darbdaviai užregistravo 8,2 tūkst. laisvų darbo vietų, iš jų 6,1 tūkst. - neterminuotam darbui. Daugiausia darbo pasiūlymų buvo pardavėjams, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovininių transporto priemonių bei lengvųjų automobilių ir taksi vairuotojams, pardavimų vadybininkams, virėjams, pardavimų agentams. Penktadalis visų darbo pasiūlymų buvo nekvalifikuotiems darbuotojams.

Kovo 1 dieną Lietuvos darbo biržos duomenų bazėje buvo beveik 299,5 tūkst. bedarbių: 125,5 tūkst. moterų ir 174 tūkst. vyrų. Didžiausias nedarbas vasario mėnesį buvo Ignalinos r. (18,9 proc.), Akmenės (18,8 proc.), Vilniaus r. (18,6 proc.), Druskininkų ir Mažeikų (po 18,5 proc.), o mažiausias - Neringos (4,9 proc.), Elektrėnų (10,0 proc.) ir Birštono (10,1 proc.) savivaldybėse. Iš didžiųjų miestų daugiausia bedarbių yra Panevėžyje (16,5 proc.), mažiausia – Kaune (12,4 proc.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų