REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Singapūras toliau draudžia kramtomąją gumą

Singapūro parlamentas ketvirtadienį pratęsė savo 18 metų draudimą importuoti ir parduoti kramtomąją gumą.

REKLAMA
REKLAMA

Šis draudimas tapo griežtos, taisyklių besilaikančios Singapūro visuomenės simboliu.

Kramtomoji guma nekėlė jokių problemų nuo tada, kai įvedėme draudimą. Draudimo atšaukimas baigtųsi šiukšlių kalnais ir sužlugdytų mūsų pastangas kovoti su miesto užterštumu“, - prieš draudimo atšaukimą kalbėjo parlamentaras Malikis Osmanas.

REKLAMA

„Aš manau, kad draudimą reikėtų atšaukti. Juk nedraudžiame saldainių ar ledų dėl šiukšlių baimės“, - jam oponavo parlamento narė Denise Phua.

Visame pasaulyje nepriekaištingai švariu įvaizdžiu garsėjantis Singapūras kramtomosios gumos draudimą įvedė dar 1992-aisias. Tuomet siekta atsikratyti kramtomosios gumos lipdymo ant kėdžių, stalų, liftuose ar kitose viešose vietose.

Kaip bebūtų, viena iš pagrindinių priežasčių draudimui rastis tapo viešojo transporto trukdžiai. Kramtomąja guma aplipdytos durys sukeldavo metro vėlavimus.

2004 m. Singapūras draudimui padarė keletą išimčių. Gumą čiaumoti buvo leista sveikatos sumetimais, pavyzdžiui, dėl burnos higienos.

Singapūre taip pat draudžiama užsiiminėti oraliniu bei analiniu seksu, uždrausta ar cenzūruota nemažai populiarių knygų ir filmų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų