REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

AB Rytų skirstomieji tinklai (RST) šiais metais planuoja skirti virš 7 mln. litų ir pakeisti apie 40 tūkst. elektros skaitiklių. Tai bendrovė praneša daranti siekdama atnaujinti jai priklausančių elektros energijos suvartojimo matavimo prietaisų ūkį.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai RST skyrė apie 6 mln. litų elektros apskaitos prietaisų atnaujinimui ir savo teritorijoje pakeitė 47 tūkst. elektros skaitiklius, iš jų virš 11 tūkst. skaitiklių buvo įrengta naujiems vartotojams. Elektros skaitiklių metrologinė patikra, pasak bendrovės, yra nuosekli RST veikla siekiant užtikrinti elektros apskaitos kokybę.

REKLAMA

RST Elektros tinklo direktoriaus Virgilijaus Žukausko teigimu, bendrovė kiekvienais metais atnaujina 5-7 proc. visų jos teritorijoje eksploatuojamų elektros apskaitos prietaisų. Šiuo metu RST teritorijoje yra įrengta apie 800 tūkstančių elektros skaitiklių, kuriems reguliariai atliekama metrologinė patikra.

Elektros vartotojus, kuriems kyla įtarimų, kad elektros skaitiklis veikia viršydamas paklaidas, RST kviečia apie tai pranešti bendrovei. Ne dėl vartotojo kaltės sugedę prietaisai keičiami nemokamai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų