REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prekyba Vilniaus biržoje išlieka pasyvi

Ketvirtadienį NASDAQ OMX Vilniaus biržoje investuotojai išliko pasyvūs. Akcijų apyvarta viršijo 4,198 mln. litų, tačiau vienas tiesioginis sandoris „Linas Agro Group“ akcijomis sudarė 1,8 mln. litų apyvartos. Sudaryti 596 sandoriai, kas yra beveik per pus mažiau nei vakar dieną. Vilniaus biržos indeksas pasibaigus prekybai užsidarė 0,30 proc. didėjimu. Šiandien Vilniaus biržoje tik 9 bendrovių akcijos pabrango, 5 - atpigo. Šešių kompanijų akcijų apyvarta viršijo 100 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoje vietoje pagal apyvartą buvo „Linas Agro Group“ akcijos, kurių suprekiauta už 1,8 mln. litų, o kaina išliko nepakitusi – 2.14 lito. Šioje pozicijoje šiandiena buvo sudaryta nedaug sandorių, tačiau vienas tiesioginis sandoris nulėmė beveik visą dienos apyvartą.

REKLAMA

Pagal apyvartą tarp lyderių šiandiena sugrįžo „TEO LT“ kompanijos akcijos, kuriomis suprekiauta už 1,1 mln. litų, o akcijų kaina išliko nepakitusi 2.28 lito. Įmonės vadovas šiandiena perspėjo, kad pajamos ir pelnas šiais metais gali būti mažesni nei 2009 metais dėl esamos bendros ekonominės padėties šalyje, o perspektyviausia sritimi artimiausiam laikotarpiui nurodė šviesolaidinio tinklo plėtrą. Investuotojus „TEO LT“ kompanijos akcijos vilioja planuojamais tradiciškai šiais metais mokėti dividendais.

REKLAMA
REKLAMA

Toliau sulaukiame naujienų iš „Snaigės“ kompanijos, kurioje šiandiena lankėsi šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė. Buvo paminėta, kad kompanija gali tikėtis paskolų su valstybės garantija ir sulaukti mokestinių lengvatų. Jau kuris laikas vis išgirstame teigiamų naujienų susijusių su „Snaigės“ kompanija ir jos akcijos išlieka įdomios investuotojų tarpe. Šiandiena kompanijos akcijų kaina sumažėjo 1,20 proc. iki 0.82 lito, o apyvarta viršijo 303 tūkst. litų.

Labiausiai atpigo „Klaipėdos baldų“ akcijos, kurių kaina sumažėjo 6,02 proc. iki 2.50 lito, o apyvarta viršijo 3,7 tūkst. litų. Labiausiai pabrango „Invaldos“ akcijos, kurių kaina padidėjo 3,48 proc. iki 2.97 lito, o apyvarta sudarė 101 tūkst. litų.

NASDAQ OMX Rygos biržoje pasiekta 51 tūkst. latų apyvarta, o NASDAQ OMX Rygos indeksas sumažėjo 0,29 proc. iki 313,98 punkto.

NASDAQ OMX Talino biržoje pasiekta 759 tūkst. eurų apyvarta, o NASDAQ OMX Talino indeksas padidėjo 1,57 proc. iki 550,02 punkto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų