REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europarlamentaras Z.Balčytis dalyvaudamas Europos Parlamento S&D grupės posėdyje kartu su naujuoju Europos Prezidentu Van Rompuy, kur buvo aptariamas ES 2020 strategijos įgyvendinimas, iškėlė problemą, kad Lietuva už dujas moka net 30 proc. didesnę kainą nei kitos ES šalys.

REKLAMA
REKLAMA

„Būtina imtis veiksmų, kad strategijoje ES 2020 iškelti tikslai būtų praktiškai įgyvendinti. Energetikos politikoje infrastruktūros ir tarpvalstybinių jungčių vystymo klausimas yra esminis, integruojant izoliuotus regionus į bendrąją Europinę erdvę. Šiuo metu, būdama priklausoma nuo vienintelio tiekėjo , Lietuva be pagrindo yra priversta net trečdaliu daugiau mokėti už dujas negu kitos ES valstybės narės. Tokia situacija ne tik skurdina Lietuvos žmones, bet ir mažina mūsų įmonių konkurencingumą bei užkerta kelią dalyvauti bendroje vidaus rinkoje vienodomis sąlygomis“, – posėdyje teigė Zigmantas Balčytis.

REKLAMA

Anot Z.Balčyčio po Lisabonos sutarties įsigaliojimo šią problemą reikia laikyti bendra ES, o ne vien Lietuvos problema ir, esant ekonominiam sunkmečiui, ją būtina spręsti skubiai.

„Vienas iš Lisabonos sutarties tikslų yra bendros ES vidaus energetikos rinkos sukūrimas ir tai reiškia solidarų veikimą Europiniu lygmeniu“, – sakė Europos Parlamentaras.

Šiandien, kovo 4 d., šia problemą Z. Balčytis oficialiai pateikė ir Europos Komisijai. Europos Parlamentaras rašte adresuotam EK teigia, kad siekiant įgyvendinti sanglaudos politikos tikslus, užtikrinti vartotojų teisių apsaugą bei sudaryti vienodas sąlygas įmonių konkurencijai vidaus rinkoje yra būtina dujų kainos klausimą spręsti Bendrijos lygmeniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų