REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvą „Eurovizijoje“ atstovaus grupė „InCulto“ su daina „Eastern European Funk“. Balsavimo pradžioje ryškūs lyderiai buvo Aistė Pilvelytė, „Agama“ ir dar nedainavęs Sasha Son ir Nora duetas, tačiau pastarųjų dviejų surinktas balsų skaičius vėliau didėjo nežymiai.

REKLAMA
REKLAMA

Ryškiausiais lyderiais tapo Aistė Pilvelytė ir grupė „InCulto“, į priekį išsiverždavo tai vienas, tai kitas dalyvis. Suskaičiavus galutinius rezultatus, laimėtojai savo sąskaitoje turėjo net 23 tūkst. žiūrovų balsų, antrojoje vietoje likusi A. Pilvelytė – 17 tūkst. Kitų atlikėjų rezultatuose balsų skaičius nesiekė ir 5 tūkst. Neįprasta, kad komisijos nuomonė sutapo su žiūrovų. Ir vieni, ir kiti, pirmąją vietą skyrė grupei „InCulto“, antrąją – Aistei Pilvelytei.

REKLAMA

„Praėjusį kartą siūlėme jums surasti pasirodymo vinį, šiandien jūs įkalėt tą vinį“, - sakė komisijos nariai apie grupę „InCulto“. Ši „vinis“ buvo blizgantys apatiniai, pademonstruoti dainos pabaigoje. Toks siurprizas sukėlė salėje nuostabos ir juoko bangą. Tiesa, ne viskas vyko taip sklandžiai, kaip norėtųsi. Vienas iš grupės narių vėliau grįžo į sceną ieškoti savo kelnių, kurias pasirodymo metu nubloškė per toli.

REKLAMA
REKLAMA

Be LATGA-A įsteigtų prizų pirmųjų trijų vietų dainų autoriams, buvo įteiktas ir dar vienas prizas. Ketvirtoje vietoje likusios grupės „Agama“ narei ir dainos autorei Violetai Jurkonienei buvo įteiktas prizas „Už kūrybinius ieškojimus ir originalumą“. LATGA-A direktorius Edmundas Vaitiekūnas teigė, kad priimti sprendimą kam teikti apdovanojimą buvo nesunku.

Sužinoję apie pergalę „InCulto“ dar ilgai negalėjo atsigauti ir atsakyti į klausimus apie pasirodymą Oslo scenoje. Panašu, kad grupei šis laimėjimas buvo netikėtas. Apie savo pagrindinę varžovę grupė atsiliepė tik teigiamai: „Aistė Pilvelytė ir gerai dainuoja, ir gerai atrodo. Aš manau, kad, jeigu aštuntas kartas jai nebuvo laimingas, tai gal bent devintas ar dešimtas bus. Ji labai gera konkurentė, nes privertė ir mus labiau stengtis.“ Kol kas jokių konkrečių pasirodymo „Eurovizijos“ scenoje planų grupė neturi, tačiau staigmenų tikrai galime tikėtis: „Mums šita daina patinka, galime ją atlikti bet kur ir bet kada, mums net nereikia instrumentų! Iš šitos dainos galime padaryti bet ką.“

„Eurovizijos“ dainų konkurso transliacija iš Oslo – gegužės 25-29 dienomis. Lietuvos atstovai pasirodys antrajame pusfinalyje – gegužės 27 dieną.

Finalininkų dainos:

Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų