REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Linksmas Vievio gimnazijos abiturientų šimtadienio šventės pratęsimas Lazdėnų viloje baigėsi košmaru dviem mokytojoms. Jaunos pedagogės paverstos nusikaltėlėmis, o nuo ko gintis, net nežino. Kaltintojai - gi anoniminiai.

    

Visi ieško kaltų

Linksmas Vievio gimnazijos abiturientų šimtadienio šventės pratęsimas Lazdėnų viloje baigėsi košmaru dviem mokytojoms. Jaunos pedagogės paverstos nusikaltėlėmis, o nuo ko gintis, net nežino. Kaltintojai - gi anoniminiai.

    

Visi ieško kaltų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po oficialiosios šimtadienio dalies gimnazijoje, vasario 12-osios vakarą prie 46 moksleivių, išsinuomojusių privačią sodybą, pakviesti prisijungė ir keturi mokytojai.

REKLAMA

Dvi pedagogės, grįžusios į darbą po ilgojo savaitgalio, išgirdo, kad yra įtariamos girtuoklystėmis su savo auklėtiniais ar net jų tvirkinimu. 30 metų informatikos mokytoja Vita Rukevičienė ir penkeriais metais jaunesnė anglų kalbos dėstytoja Karolina Ščerbavičiūtė buvo nubaustos papeikimais.

Vakar “Respublikos” žurnalistai apsilankė Vievio gimnazijoje, kurią jau tris savaites purto anoniminio skundiko paskleistų mokytojas pažeminusių kaltinimų aptarimo nuotaikos.

REKLAMA
REKLAMA

Įvairių klasių moksleiviai sakė netikintys jaunas mokytojas apjuodinusiais gandais. Juos vadino burbulu, “pletkais”, nesąmonėmis. Tačiau moksleiviai nesutiko kalbėti į diktofoną, o juo labiau fotografuotis.

Gražiai renovuotoje, vėliavomis papuoštoje Vievio gimnazijoje anoniminis skundikas pasėjo visuotinę įtarumo nuotaiką. Pasak pačių pedagogų ir gimnazistų, ji trukdo ir mokytis, ir bendrauti taip pat draugiškai, kaip iki paskutinio šimtadienio.

Koridoriuose, klasėse ir net valgykloje kuždamasi, kas ir kodėl galėjo įskųsti dvi mokytojas. Kaltųjų paieška - populiariausia ir abitūros egzaminams besirengiančių gimnazistų tema.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moksleivius trikdo ir kasdienės gimnazijos viešnios - dvi tyrėjos iš Elektrėnų policijos komisariato. Pareigūnės pradėjo visų šimtadienį šventusių moksleivių ir mokytojų apklausas.

Kadangi vakarėlyje iš 46 gimnazistų penki buvo nepilnamečiai, paaiškėjus, kad jie taip pat vartojo alkoholį, bus nubausti visi pilnamečiai šventės dalyviai. Gimnazijoje jau juokaujama, kad bausmės tokiu būdu gali sulaukti ir tikrasis mokytojų skundikas.



Slėpėsi net mokytoja

“Dabar yra blogai, mes esame išderinti ir suirzę. Dirbti sudėtinga, internete tiek visko apie mus jau prirašyta, - vakar “Respublikai” sakė viena gimnazijos mokytoja, kuri... nesutiko pasakyti savo pavardės. - Dabar jau užgriuvo artėjančių abitūros egzaminų našta, o gimnazijoje tris savaites kalbama apie tą šimtadienio istoriją. Manau, kad rašyti anoniminius skundus yra labai negarbinga. Bet tebūnie ir aš liksiu anonimė - jeigu direktorius pasakys mano pavardę, tai pasakys”.

REKLAMA

Gimnazijos direktorius Gintaras Dobilaitis pasakė, kad mūsų pašnekovė - jo pavaduotoja ugdymui ir matematikos mokytoja Valda Karmazienė. Ir nė kiek nenustebo, kad savo tapatybę nuo žurnalistų slepia net jo pavaldiniai. Gimnazija po šimtadienio tarsi pasidalijo į dvi dalis - viena smerkia mokytojas V.Rukevičienę ir K.Ščerbavičiūtę, kita palaiko.



Plepalai ir “pletkai”

“Respublika” išsiaiškino, kad gimnazijos vadovas G.Dobilaitis anoniminį skundą apie esą ūžavusias ir “su dvyliktų klasių moksleiviais flirtavusias” mokytojas gavo tik vasario 18-osios rytą. Tačiau abi pedagogės į direktoriaus kabinetą buvo iškviestos jau išvakarėse.

REKLAMA

“Taip, skundą elektroniniame pašte radau vasario 18-osios rytą, o vasario 17-ąją pasikviečiau į pokalbį mokytojus, nes mane informacija pasiekė ir telefonu”, - paaiškino G.Dobilaitis, teigęs, kad nežino, kas įskundė mokytojas.

Dešimtmetį sūnų vienai auginančiai V.Rukevičienei ir šeimos dar nesukūrusiai K.Ščerbavičiūtei gimnazijos vadovas primygtinai siūlė išeiti iš darbo savo noru. Mokytojoms nesutikus liepė rašyti pasiaiškinimus, o gavęs juos skyrė papeikimus.

“Galiu pridėjusi ranką prie širdies pasakyti, kad nieko tokio toje viloje neįvyko. Pašokome su moksleiviais, pasėdėjome prie stalo, ir viskas, - vakar “Respublikai” sakė V.Rukevičienė. - Nors visur rašo apie mus su Karolina, bet juk iš tiesų ten buvome net keturi mokytojai. Ir alkoholio visiškai nevartojome. Gėrėme tik sultis”.

Papeikimo taip pat nusipelnė ir matematikos mokytojas Miroslavas Franskevičius, kurio, kaip ir dar vieno moksleivių linksmybėse dalyvavusio pedagogo - technologijos ir braižybos mokytojo Ryčio Šakio, skundikai kažkodėl neįvardijo.

“Tai tik plepalai ir “pletkai” - nieko tokio toje viloje nebuvo, apie ką čia tiek kalbama. Apgailėtina, kad kalbama apie kažkokias sekso orgijas, - sakė R.Šakys. - Mokykloje niekas nieko nežino, bet kažkas paskundė ir prasidėjo toks burbulo pūtimas”.



Julius GIRDVAINIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų