REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo valdyba, susirūpinusi parlamento įvaizdžiu, ėmėsi reguliuoti politikų komandiruočių maršrutus. Nuo šiol už valstybės biudžeto lėšas vykti į egzotišką kraštą nebus taip paprasta kaip iki šiol, rašo "Lietuvos žinios". Vienas tų, kurie pajuto, ką reiškia naujoji tvarka - konservatorius Saulius Stoma - Seimo valdyba neišleido jo į Jordaniją.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo delegacijai Europos Sąjungos ir Viduržemio jūros valstybių parlamentinėje asamblėjoje vadovaujantis S. Stoma planavo vykti į šios organizacijos plenarinį posėdį, rengiamą kartą per metus.

REKLAMA

Atsisakius kelionės į šią Artimųjų Rytų karalystę buvo sutaupyti 6 tūkst. litų. Pasak paties S. Stomos, šįsyk "formalumas nugalėjo sveiką protą".

Seimo valdyba neišleido ne tik jo. Nepritarta ir Liberalų sąjūdžio frakcijos nario Gedimino Navaičio komandiruotei į Ciurichą - į Šveicariją jam patarta vykti ne už biudžeto, o už savas lėšas.

Tačiau, nepaisydama sunkmečio, valdyba neprieštaravo, kad į Liuksemburgą susipažinti su atliekų tvarkymo patirtimi vyktų trečdalis Aplinkos apsaugos komiteto narių su pirmininku priešakyje.

Iš viso Seimo biudžete užsienio komandiruotėms 2010 metams numatyta daugiau kaip 1 mln. litų - triskart mažiau nei 2008-aisiais. Pernai parlamentarai, važinėdami po svetimus kraštus, išleido 1,3 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų