REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Universitetus, kolegijas ir su aukštosiomis mokyklomis bendradarbiaujančias darbdavių asociacijas pasieks 55 mln. litų, skirtų studijų kokybei ir studentų praktikoms.

REKLAMA
REKLAMA

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius pasirašė įsakymą dėl ES struktūrinių fondų ir LR biudžeto finansavimo skyrimo 62 konkursą laimėjusiems projektams.

REKLAMA

Už šias lėšas bus atnaujinamos studijų programos, diegiami inovatyvūs mokymo metodai, įsigyjamos modernios mokymo priemonės ir vadovėliai, tobulinama dėstytojų kvalifikacija. Taip pat bus kuriama studentų praktikų sistema.

„Esminių studijų kokybės pokyčių negalime tikėtis į juos neinvestuodami. Turime galimybę tikslingai panaudoti ES lėšas tose srityse, kur jų reikia labiausiai, – sako švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė. – Iki šiol ypač trūko galimybių ne tik atnaujinti studijų bazę ir dėstymo kokybę, bet ir skatinti bendradarbiavimą tarp aukštųjų mokyklų ir įmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Šią problemą spręs studentų praktikos įmonėse. Aukštosios mokyklos gaus papildomų paskatų ne vien teikti teorines žinias, bet ir palaikyti realų ryšį su darbdaviais.”

Beveik 38 milijonus litų tiesioginių investicijų į studijų kokybę pasidalins 10 universitetų ir 15 kolegijų.

32,5 mln. litų skirta studijų programoms atnaujinti ir inovatyviems mokymo metodams diegti. Šias lėšos bus paskirstytos 10 kolegijų ir 10 universitetų.

Finansavimą atskiroms studijų programoms atnaujinti gaus Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija, Vilniaus pedagoginis universitetas, Alytaus kolegija, Kauno kolegija, Kauno technologijos universitetas, Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Utenos kolegija, Vytauto Didžiojo universitetas, Vilniaus kolegija, Vilniaus universitetas, Lietuvos žemės ūkio universitetas, Socialinių mokslų kolegija, Kauno technikos kolegija, Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, Vilniaus dailės akademija, Klaipėdos valstybinė kolegija, Marijampolės kolegija, VU Tarptautinio verslo mokykla, Mykolo Romerio universitetas, Šiaulių universitetas. Tikimasi, kad inovatyvūs mokymo metodai taps patraukliais geros praktikos pavyzdžiais, šalies studijų kasdienybe.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Projektų konkursą, skirtą tobulinti kolegijų dėstytojų kompetencijai, laimėjo 9 kolegijos. Jos pasidalins 5,3 mln. litų. Už šias lėšas bus diegiami šiuolaikiški dėstymo modeliai, dėstytojai turės galimybę stažuotis užsienyje, perimti geriausią savo srities patirtį, vystyti praktinius įgūdžius.

Sąlygas tobulintis savo dėstytojams sudarys Klaipėdos verslo kolegija, Šiaulių kolegija, Tarptautinė teisės ir verslo aukštoji mokykla, Kauno kolegija, Vilniaus kooperacijos kolegija, Socialinių mokslų kolegija, Marijampolės kolegija, Alytaus kolegija ir Kolpingo kolegija.

REKLAMA

Beveik 17 mln. litų bus skirta studentų praktikoms. Šios lėšos paskirstytos konkursą laimėjusioms 15 šalies darbdavių ir pramonės asociacijų. Su aukštosiomis mokyklomis bendradarbiaudamos asociacijos kurs studentų praktikos modelius ir juos įgyvendins savo atstovaujamuose sektoriuose.

Praktikos leis aukštųjų mokyklų absolventams įgyti praktinių žinių, lanksčiau prisitaikyti darbo rinkoje, stiprins ryšį tarp darbdavių ir aukštųjų mokyklų, studijų teorinės bazės ir praktinio pritaikymo.

Sutartis su projektų vykdytojais numatoma pasirašyti kovo pabaigoje. Planuojama, kad ES struktūrinių fondų investicijų į studijų kokybę ir studentų praktikas pirmieji rezultatai apčiuopiamai pasijus jau 2011 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų