REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

ST ir VST sutinka su energetikos ministro reikalavimu dar šįmet išpirkti sodininkų bendrijoms priklausančius elektros tinklus.

REKLAMA
REKLAMA

7 darbo dienos – tokį terminą Energetikos ministras Arvydas Sekmokas davė bendrovių „Rytų skirstomieji tinklai“ (RST) ir VST vadovams, kad šie pateiktų planą, kiek šiemet bus išpirkta sodininkų bendrijoms priklausančių elektros tinklų.

REKLAMA

Ministras pareikalavo, kad iki metų pabaigos būtų išpirkta didžioji dalis sodininkų elektros tinklų, jie turi būti išpirkti esamos techninės būklės ir negali būti įvertinti minusine verte.

Kaip praneša Lietuvos radijas, elektros energijos skirstymo bendrovės sutinka su ministerijos reikalavimais ir žada jau šiemet iš sodininkų bendrijų išpirkti jų elektros tinklus.

Energetikos ministerija siekia, kad skirstomųjų tinklų bendrovės išpirktų sodininkų bendrijų elektros energetikos objektus, kad sodininkai už elektros energiją mokėtų tokiais pačiais tarifais kaip ir kiti buitiniai vartotojai ir kad šie objektai būtų eksploatuojami pagal teisės aktų reikalavimus.

Sodininkų bendrijos, kurios nepageidaus parduoti elektros tinklų, privalės juos eksploatuoti teisės aktų nustatyta tvarka, o Valstybinė energetikos inspekcija turėtų vykdyti šių objektų eksploatavimo kontrolę.

Lietuvos radijas, lrt.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų