REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savanoriški saugos būriai (SSB) ir Šiaulių universitetas ketina bendradarbiauti viešosios tvarkos palaikymo, paramos neįgaliems ir vienišiems žmonėms bei nusikaltimų prevencijos srityse. Tai numato pirmadienį pasirašyta bendradarbiavimo sutartis.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų gruodį Šiauliuose veiklą pradėjusių SSB iniciatorius šiaulietis Seimo narys Valerijus Simulikas džiaugiasi, kad pilietinė iniciatyva sulaukė ir Šiaulių universiteto bendruomenės palaikymo.

REKLAMA

"Esu tikras, kad tokia veikla bus tiesiogiai naudinga studentams, pavyzdžiui, būsimiems socialiniams pedagogams. Juolab, kad savanoriški saugos būriai šiuo metu stiprina veiklą pagalbos vienišiems ir neįgaliems šiauliečiams, nusikaltimų prevencijos srityse", - teigia V. Simulikas.

Šiaulių universiteto rektorius prof. Vidas Lauruška įsitikinęs, kad studentų veikla kartu su SSB bus ir pilietiškumo mokykla. "Šiaulių universiteto bendruomenė visada palaiko ir palaikys pilietines iniciatyvas, stiprinančias Šiaulių miestą ir visą regioną", - pasirašęs bendradarbiavimo sutartį teigė V. Lauruška.

REKLAMA
REKLAMA

Kitą savaitę numatytas SSB vadovybės ir Šiaulių universiteto studentų atstovų pirmasis oficialus susitikimas.

Šiauliuose SSB nariai aktyviai dalyvauja budėjimuose palaikant viešąją tvarką. "Jau pirmieji budėjimai parodė, kad gyventojai palankiai vertina tokią iniciatyvą. Juk šiuo metu, kai gatvėse ir kitose viešose vietose daugėja nusižengimų, tokia iniciatyva gali būti ir yra naudinga vietos gyventojams", - teigia V. Simulikas.

Visi SSB nariai, budintys viešose vietose kartu su policijos pareigūnais, yra policijos rėmėjai, šioje veiklos srityje SSB vadovaujasi Policijos rėmėjų įstatymu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Šiauliuose SSB vienija per 70 narių, dauguma iš jų yra arba netrukus taps policijos rėmėjai. SSB yra pelno nesiekianti asociacija, kurios nariais gali būti ir fiziniai, ir juridiniai asmenys. Šiauliuose SSB pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Šaulių sąjunga, Tarptautinės policijos asociacijos (IPA) Šiaulių skyriumi, su Šiaulių miesto rajonų bendruomenėmis. Aktyviai bendradarbiaujama su Šiaulių apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu.

SSB turi savo vėliavą ir ženklą, kurio pagrindinis akcentas - Šiaulių herbe esanti meškos galva, jėgos simbolis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų