REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitos savaitės pradžioje valdančioji koalicija ketina pasirašyti bendradarbiavimo sutartį su valstiečiais liaudininkais. Tris savo atstovus Seime turintys valstiečiai liaudininkai žada paramą Vyriausybei ir valdančiajai koalicijai Seime.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Seimo valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno Jurgio Razmos, valstiečiai už paramą koalicijai nori kelių įsipareigojimų: 2009-ųjų metų negautų biudžetų pajamų savivaldybėms kompensavimo, mažesnio pelno ir pajamų mokesčio ūkininkams bei garantuoti jiems tiesiogines nacionalines išmokas, kurios sudarytų 377 mln. litų. J. Razma išreiškė viltį, kad gal pavyktų susitarti dėl mažesnės sumos.

REKLAMA

"Tie trys punktai žinome, kad jiems svarbūs, į juos ir bus koncentruotasi, o dėl kitų pagal susitarimo projektą yra pažymima, kad galės būti sudarytos bendros darbo grupės, pasitelkiami ekspertai ir nuoširdžiai aiškinamasi, ką objektyviai galima ir prasminga daryti", - po tradicinių koalicijos partnerių pusryčių trečiadienį žurnalistams sakė TS-LKD frakcijos parlamente seniūnas.

Jo teigimu, valstiečiai liaudininkai savo bendruomenei nori pasiekti apčiuopiamų ir aiškių rezultatų, o ne apsiriboti vien deklaratyviomis kalbomis, jog kažkas bendrai bus nagrinėjama.

REKLAMA
REKLAMA

"Koalicijoje gerbsime tokį supratimą, ir tikiuosi, kad ketvirtadienį penktadienį ieškodami kompromisų pasieksime galutinį susitarimą. Manau, kad susitarimas bus pasirašomas vėliau, kovo 9 ar 10 dienomis. Jiems reikia sugrįžti į savo valdybą ir gauti jau konkretų pritarimą tam konkrečiam susitarimo projektui, nes jie dabar tik abstrakčiai yra gavę leidimą derėtis, bet jiems dar reikia antro žingsnio", - teigė J. Razma.

"Susitarimas būtų šiek tiek panašus į to laikotarpio, kai dirbo Gedimino Kirkilo mažumos Vyriausybė. Tuomet mūsų frakcija, partija buvo pasirašiusi tokį susitarimą, sudarantį sąlygas egzistuoti mažumos Vyriausybei ir mažumos koalicijai. Tai čia šiuo atveju būtų panašus, tik nebūtų dviejų partijų, o būtų visų keturių koalicijai atstovaujančių partijų ir valstiečių liaudininkų susitarimas", - patikslino jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagal susitarimą valstiečiai liaudininkai Seime nebalsuotų už tuos projektus, dėl kurių kiltų grėsmė išbalansuoti viešuosius finansus, trukdytų 2011-ųjų metų biudžeto tvirtinimui, nepalaikytų interpeliacijų Vyriausybei. Valstiečiai liaudininkai išliktų opozicinė partija, visiškai neįsipareigojanti balsuoti už kokius nors valdantiesiems svarbius, jautrius projektus.

"Jie šiuo atveju savęs nevaržo, tik prisideda prie Vyriausybės išlikimo ir viešųjų finansų stabilumo", - sakė J. Razma.

Valstiečių liaudininkų partijos vadovybė praėjusią savaitę nusprendė pradėti derybas dėl paramos valdančiajai koalicijai.

REKLAMA

Net jei jų reikalavimai ir bus įgyvendinti, valstiečiai liaudininkai ne tik nedeleguos savo atstovų į Vyriausybę, bet ir nebalsuos už valdančiųjų parengtus įstatymus Seime. Vienintelis jų trijų parlamentarų įsipareigojimas būtų neprisidėti, jei Seimo opozicija bandytų nuversti Vyriausybę ar Premjerą.

Mišrioje Seimo narių grupėje dirba trys valstiečiai liaudininkai - Rima Baškienė, Antanas Baura ir Konstantas Ramelis, primena ELTA.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų