REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Snaigės“ vaovai su Kazachijos nacionaline verslo korporacija „Saryarka“ įsteigė naują įmonę „Snaigė SARYARKA“ ir sutarė statyti šaldytuvų gamyklą.

REKLAMA
REKLAMA

Taip tikimasi pagerinti įmonės finansinius rezultatus ir įžengti į Rusijos bei kaimynines rinkas.

REKLAMA

Vienintelė Baltijos šalyse Alytaus šaldytuvų gamykla „Snaigė“ su Kazachstano partneriais ketina iki vasar

os pabaigos pastatyti naują šaldytuvų gamyklą, tačiau su viena sąlyga – jeigu kazachams dėl naujo projekto finansavimo pavyks susitarti su vietos investiciniais fondais ir bankais.

Bendros įmonės steigimo sutartyje numatyta, kad Astanoje, Kazachstano sostinėje, bus statoma buitinių šaldymo prietaisų gamykla, kuri per metus gali   pagaminti apie 300 tūkst. šaldytuvų.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal įmonės steigimo sutartį, „Snaigė“ valdys 49 procentus bendros įmonės akcijų ir bus atsakinga už technologinius procesus, gamybą, prekybą bei rinkodarą.

„Snaigė“ į naują bendrą įmonę įneš turtinį įnašą – planuojama iš Rusijoje uždarytos šaldytuvų gamyklos perkelti įrenginius.

„Snaigės“ gamykla Kaliningrade uždaryta prieš metus kaip nuostolingai dirbanti ir   įmonei tapo akmeniu po kaklu. Vien pernai „Snaigei“ ji atnešė 12 mln. litų nuostolių. Dalis Kaliningrade pagamintų šaldytuvų neparduoti lig šiol.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikimasi, kad Kazachstane pasiseks labiau. Pasak įmonės vadovo Gedimino Čeikos, dėl pinigų gamyklai jau pradėtos derybos su Kazachijos bankais, investiciniais fondais, tad partneriai kazachai nusiteikę optimistiškai. Juolab, kad projektui pritaria ir Kazachijos ekonomikos ir prekybos ministerija.

Tikimasi, kad su partnerių iš Kazachstano pagalba, „Snaigei“ pasiseks įsitvirtinti ne tik šalies rinkoje, bet ir, įsigaliojus bemuitei sąjungai, – Rusijos bei Kirgizijos rinkose.  

Ir žengti į kaimynines rinkas, žaliavas, ir komplektuojančias detales pigiau įsigyjant Kinijoje.  

Neatmetama, kad po metų naujojoje įmonėje partnerių abiejų akcijų dalis mažės – dalį jų gali tekti perleisti investiciniams fondams.

Rūta Lankininkaitė, LTV „Panorama“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų