REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šokoladiniai triufeliai – laiko išbandymus sėkmingai įveikęs šventiškas desertas. Kodėl gi nepasigaminus jų namuose? Namų sąlygomis pasigaminti triufelių ne taip jau sudėtinga.

REKLAMA
REKLAMA

Šokoladinius triufelius galima pagardinti įvairiais priedais: tarkuotomis citrusinių vaisių žievelėmis, mėgstamo skonio likeriu ir kitais alkoholiniais gėrimais, riešutais, trupintais vafliais ir pan. Šį kartą pateikiame jums šokolado ir šampano, burbono ir pekano riešutų bei airiško likerio skonio triufelių receptus.

REKLAMA

Sudėti į popierines gofruotas taureles jie atrodo išties prabangiai.

Šokolado ir šampano triufeliai karamelės trupiniuose


  • ½ stiklinės riebios grietinėlės,

  • 250 g trupinto juodojo šokolado,

  • ¼ stiklinės šampano,

  • 1 šaukštas konjako arba brendžio,

  • karamelės miltelių apvoliojimui.




1. Į dubenį supilkite smulkiai trupintą šokoladą (gali būti tarkuotas). Pakaitinkite grietinėlę iki virimo nedideliame inde ant vidutinės ugnies. Vos pamatysite, kad grietinėlė beveik verda, užplikykite ja šokolado trupinius ir maišykite, kol jie visiškai ištirps.

REKLAMA
REKLAMA

2. Įmaišykite šampaną ir konjaką. Atvėsinkite ir kiškite į šaldytuvą – masė turi sustingti tiek, kad iš jos būtų galima formuoti rutuliukus. Tai užtruks apie 2 valandas.

3. Į polietileninį maišelį įdėkite keletą išvyniotų spalvotų ledinukų (galite vienos spalvos, galite – įvairiaspalvių), padėkite juos ant pjaustymo lentelės ir padaužykite mėsos mušimo kalteliu arba sunkiu kočėlu, kad karamelė sutrupėtų į miltelius.

4. Nedideliu apvaliu šaukštuku (skirtu meliono ar ledų rutuliukams formuoti) kabinkite šokoladą ir suformuokite maždaug 2-3 cm skersmens rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką apvoliokite karamelės milteliuose ir dėkite ant kepimo popieriumi iškloto padėklo (tiks ir kepimo skarda).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Pagamintus triufelius, sudėliotus ant padėklo, apklokite maistine polietileno plėvele ir padėkite šaltai 2-3 dienoms. Po to juos galima patiekti svečiams arba įteikti supakuotus kaip šventinę dovaną.



Burbono ir pekano riešutų triufeliai


  • 1 stiklinės riebios grietinėlės,

  • 1,5 stiklinių šokolado trupinių (apie 260 g),

  • 2 šaukštų burbono,

  • 1 stiklinė kapotų pekano riešutų.




1. Pakaitinkite grietinėlę iki virimo nedideliame inde ant vidutinės ugnies. Tada nukaiskite, suberkite į ją šokolado trupinius ir burboną. Leiskite pastovėti 3 minutes, tada viską išmaišykite. Perpilkite gautą mišinį į patogų dubenį ir dėkite neuždengtą 2 valandoms į šaldytuvą kol šiek tiek sustings, tiek, kad pakabinus šaukštu išlaikys formą.

REKLAMA

2. Skardą ar padėklą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštu kabinkite šokolado masę ir kitu šaukštu nubraukite gautus šaukšto formos dribsnius ant popieriaus. Kai užpildysite visą padėklą, pridenkite juos maistine polietilenine plėvele ir palikite apie 30 minučių šaltai.

3. Į negilų dubenėlį sudėkite susmulkintus pekano riešutus. Rankomis iš šokolado dribsnių formuokite rutuliukus, kiekvieną jų apvoliokite riešutuose lengvai paspausdama. Vėl sudėliokite ant kepimo popieriaus. Pridenkite maistine plėvele ir kiškite dar 0,5-1 valandai į šaldytuvą.



Airiško likerio triufeliai

REKLAMA

  • Aliejaus (geriausia – purškiamo),

  • 850 g trupinto juodojo šokolado (ne mažiau kaip 61 proc. kakavos),

  • ½ pakelio sviesto (jį galima sutarkuoti),

  • ¼ stiklinės karamelės sirupo,

  • 1/3 stiklinės rudojo cukraus,

  • 4 dideli kiaušinio tryniai,

  • ¾ stiklinės airiško viskio,

  • 2 šaukštai kavos ekstrakto,

  • ¼ arbatinio šaukštelio druskos,

  • kokybiškų nesaldintų kakavos miltelių apvolioti.




1. Dubenį išpurkškite arba labai plonai ištepkite aliejumi. Išklokite polietilenine plėvele taip, kad po 5-6 cm jos karotų kraštuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Šokoladą ir sviestą sudėkite į karščiui atsparų indą ir pakaitinkite vandens vonelėje (vanduo nesiekia indo dugno, jis kaitinamas tik garais). Maišykite kol šokoladas ir sviestas ištirps. Tada nukelkite nuo garų.

3. Grietinėlę užvirinkite kartu su cukrumi ir sirupu nedideliame inde ant vidutinio stiprumo ugnies nuolat maišydama kol cukrus visiškai ištirps. Tuojau pat supilkite šį mišinį į dubenį su šokolado ir sviesto mase, išplakite kol masė taps vienalytė.

4. Įmuškite trynius, supilkite viskį, kavos ekstraktą ir druską. Supilkite viską į plėvele išklotą dubenį, užlankstykite plėvelės kraštus, kad uždengtumėte visą paviršių, lengvai paspauskite kad nesusidarytų plėvelė. Kiškite masę į šaldytuvą ir palaikykite ten mažiausiai 4 valandas (galite ir keletą parų).

REKLAMA

5. Nedideliu apvaliu ledų arba meliono šaukšteliu kabinkite masę ir suformuokite rutuliukus. Juos dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, ją vėl 15-kai minučių dėkite į šaldytuvą kad sustingtų.

6. Kakavos miltelius suberkite į negilų dubenį. Triufelius po vieną pavoliokite tarp delnų, kad susiformuotų taisyklingi rutuliukai, apvoliokite juos kakavos milteliuose. Jei kiti triufeliai per tą laiką suminkštės ir ims tirpti – dar kartą kiškite juos į šaldytuvą ir truputį palaikykite. Apvoliotus triufelius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždenkite maistine polietileno plėvele ir palaikykite šaldytuve 30 minučių (galite ir keletą dienų).

7. Patiekite sudėtus į popierinę dėžutę ar gofruoto popieriaus taureles.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų