REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės įmonė „Lietuvos geležinkeliai“ šiandien pristatė modernų duomenų centrą. Jį diegusi bendrovė „Fima“ panaudojo dar netaikytus Baltijos šalyse inžinerinius sprendimus, dėl kurių duomenų centras atitinka aukščiausius patikimumo reikalavimus, o įranga veikia taupiai naudodama elektros energiją, teigiama „Lietuvos geležinkelių“ pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak bendrovės atstovų, naujas duomenų centras „Lietuvos geležinkeliams“ leis ne tik užtikrinti sklandžią veiklą, bet ir ateityje priimti daugiau užsakymų iš užsienio rinkų.

REKLAMA

AB „Lietuvos geležinkeliai“ vadovo Stasio Dailydkos teigimu, duomenų centre veikia įmonės veiklos ir finansų valdymą užtikrinančios sistemos. Taip pat apdorojama ir saugoma informacija apie krovinius gabenančių traukinių sąstato ilgį, svorį, krovinio tipą ir kitus duomenis, būtinus eismo valdymui. Pasak jo, įmonė, turėdama galingą duomenų centrą, yra technologiškai pasirengusi priimti daugiau krovinių iš užsienio rinkų – plėsti verslą į Šiaurės, Rytų, Vakarų regionus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak S. Dailydkos, bendrovei svarbu, kad naujasis duomenų centras yra patikimas, užtikrinantis informacijos saugumą ir apsaugantis bendrovę nuo neigiamų padarinių sistemos sutrikimo atveju. Be to, taupiai naudodamas elektros energiją jis sumažins IT valdymo kaštus.

Diegiant „Lietuvos geležinkelių“ duomenų centrą, ne vienas sprendimas buvo panaudotas pirmą kartą Baltijos šalyse, teigiama pranešime. Vienas iš jų – aukščiausio patikimumo ir didžiausio galingumo Baltijos šalyse nepertraukiamo elektros tiekimo sistema. Bendrovės „Fima“ Automatizavimo ir duomenų perdavimo sprendimų departamento direktoriaus Valdo Vrubliausko teigimu, ją diegiant pirmą kartą Lietuvoje buvo sumontuoti du rezervinio maitinimo įrenginiai - dyzeliniai generatoriai su kinetinės energijos kaupikliais. Generatoriai, nutrūkus pagrindiniam elektros energijos tiekimui, duomenų centro veikimą gali palaikyti net 20 valandų be kuro papildymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be modernios skaitmeninės apsaugos sistemos, duomenų centrą saugo didžiausia Baltijos šalyse apsauginė kapsulė „Lampertz“ – patalpa, kurios išorinės sienos net iki 2 valandų išlieka atsparios 1000 C karščio ugniai bei apsaugo duomenų centrą nuo sprogimų, vandens ir įsilaužimo pavojų.

Taip pat duomenų centre buvo įdiegta lauko oro temperatūrą naudojanti serverių šaldymo skysčiu sistema, kuri leidžia sutaupyti vidutiniškai 30 proc. energijos per metus lyginant su tradiciniais įrangos šaldymo būdais.

„Lietuvos geležinkeliuose“ veikia ir senosios kartos duomenų centras. Įdiegus naująjį modernų duomenų centrą, senasis tapo rezerviniu, teigiama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų