REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar aukščiausi šalies teisėsaugos pareigūnai pajėgūs suvaldyti slapčia aukštesnių pareigų siekiantį, tačiau kasmet į plačiai žiniasklaidos pagarsintus skandalus įsiveliantį kolegą?

REKLAMA
REKLAMA

Deja, šis klausimas kol kas lieka atviras.

Globėjas viceministras – A. Vakarinas?

Teisėsaugos kabinetuose pasigirdo šnekos, kad pamažu į Lietuvos pasieniečių vadovo kėdę taikosi Algirdas Stončaitis, dabartinis šalies generalinio komisaro pavaduotojas.

REKLAMA

Dar daugiau – A. Stončaitį krūtine užstoja visas pulkams įvairioms partijoms priklausančių politikų. Jau kurį laiką netyla kalbos, kad A. Stončaičio galimas globėjas Vidaus reikalų ministerijoje - viceministras Algimantas Vakarinas.

2007 metais A. Vakarinas buvo tuometinio Vilniaus mero Juozo Imbraso pavaduotojas.

Portalui „Balsas.lt“ pasiteiravus apie tokias iš patikimų šaltinių teisėsaugoje pasklidusias versijas, telefonu A. Stončaitis apie tai išgirdęs iš pradžių susierzino. Tačiau vėliau atsakė: „Nei man kas siūlė eiti į šias pareigas, nei aš pats prentenduoju. Su niekuo išvis apie tai nesu šnekėjęs. Kaip ir negali būti jokių kalbų, kad mane kažkas proteguoja“.

REKLAMA
REKLAMA

Verta prisiminti, jog policijos komisaro pavaduotojas A. Stončaitis ne pirmą kartą įsivelia į skandalingas istorijas ir kelia didelį žiniasklaidos susidomėjimą.

Įdomūs sutapimai tęsiasi

Pernai pavasarį „Balsas.lt“ skelbė, kad Anykščių miesto policininkai, sužinoję, jog A. Stončaičio iniciatyva buvo nutraukta jau beveik baigto rajono policijos komisariato pastato statyba, buvo priblokšti.

Manoma, jog šio aukšto pareigūno nurodymu naujam moderniam anykštėnų komisariatui baigti skirtos lėšos praėjusių metų balandį buvo nurėžtos net 14 kartų − vietoj 14 milijonų skirta tik milijonas litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Statybininkai apskaičiavo, kad sustabdžius jau beveik baigtą policijos komisariato statybą valstybė patirs apie 10 mln. litų nuostolių.

Bendrovės „Garantas“ vadovai netgi kreipėsi į Seimo Biudžeto ir finansų komitetą.  Parlamentarams jie pateikė detalius skaičiavimus, kokie konkretūs nuostoliai, be sugadinto policijos įvaizdžio, laukia taip stipriai sumažinus pastato statybų finansavimą.

Lyg to būtų maža, netrukus paaiškėjo, jog aukštas pareigas einantis A. Stončaitis užtamsino tarnybinio automobilio „Škoda Superb“ langus, nors tai leidžiama daryti tik operatyviniams darbuotojams.

REKLAMA

Prieš kelerius metus atsakingas pareigas Pasienio policijoje ėjęs A. Stončaitis su kolegomis inicijavo ne mažiau dviprasmiškų minčių keliantį projektą - už keliolika milijonų litų nupirko visiškai nereikalingos įrangos, kuri iki šiol dūli sandėliuose.

Pasigirdo kalbų, jog po šio akibrokšto aukšti Pasienio policijos vadovai turėjo palikti šiltas kėdes, tačiau jie užuovėją netrukus rado Policijos departamente.

Prieš dvejus metus A. Stončaitis įsiropštė į gerokai šiltesnę kėdę - jis paskirtas generalinio komisaro Vizgirdo Telyčėno pavaduotoju.

„Tikiuosi dar daug ką apie save išgirsti. Bet ką darysi, čia gal kokių konkurentų darbas?“, - vakar bandė šmaikštauti telefonu su „balsas.lt“ šnekėdamas A. Stončaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų