REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konkurencija ir sumažėjęs klientų skaičius verčia mažinti kainas Klaipėdoje dirbantiems, tačiau ant bankroto ribos atsidūrusias taksi.

REKLAMA
REKLAMA

Uostamiesčio taksistai, kurių paslaugos šalyje iki šiol buvo bene brangiausios, nuo šiandien už įsėdimą vietoje keturių litų ima tik litą, vieno kilometro kaina nuo pustrečio lito sumažinta iki pusantro.

REKLAMA

„Drastiškai krenta užsakymai. Krito gal nuo praeitų metų gal kokius tris kartus. Žmonės praktiškai kai pinigų neturi,turim prisitaikyti prie naujų kainų.Plius atsirado labai daug nelegalų“, – LTV „Šiandien“ sakė Janis Gracholskis, UAB „Autopunktas“ taksi akcininkas.

„Daug vairuotojų įmonių, kurios paleidžia tarifus mažesnius žymiai, sukčiauja skaičiukais ir t.t. Žmonėms tiesiog optinę apgaulę sudaro“, – pridūrė Tomas Narvilas, UAB „Vijuvis“ direktoriaus pavaduotojas.

REKLAMA
REKLAMA

Iš penkių dešimčių taksi bendrovių Klaipėdoje dauguma turi po vieną ar kelis automobilius. Septynios bendrovės – iki pusę šimto. Pastarųjų savininkai sako, kad dėl konkurencijos tarifus dabar mažinti esą bus priversti visi, tačiau ar tai padės išgyventi – neaišku.

„Pamatysim per mėnesį, gal pusantro. Ir jeigu tiktai matysim, kad neduoda rezultatų, be abejo turėsim mažint parką ir bandyt išgyvent su senuoju užsakymų kiekiu“, – sakė Eduardas Gracholskis, UAB „Autopunktas“ taksi akcininkas.

Uostamiesčio taksistai tikisi, kad sumažėję tarifai klientų privilios bent dvigubai. Tarifus penkiais ar dešimčia centų pavasarį mažinti galvoja ir šiauliečiai. Čia įsėdimas kainuoja du litus, o kilometras apie litą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Didelę įtaką mums daro kuro kainos, tad stebime kuro kainas. Dabar šiek tiek pabrango dyzelinas, mes daug naujų automobilių turim, kurie varomi dyzeliu. Senesni automobiliai važiuoja dujom, tad mes turime kainų rezervą ir siūlysime šiauliečiams vėlgi įvairias kainas“ , – sakė Zinaida Barienė, UAB „Barveža“ komercijos direktorė.

Klaipėdiečiams sumažinus kainas, brangiausios taksi paslaugos liko Kaune, kur įsėdimas du litai, o kilometro kaina – du litai ir daugiau. Vilniuje taksi beveik perpus pigesnis.

Marija Gabrienė, LTV „Šiandien“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų