REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį posėdžiavusi Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) taryba, atsižvelgdama į lapkričio mėnesį Vilniaus universiteto studentų atstovybei (VU SA) skirtą įspėjimą ir įvertinusi nepasitaisiusį bei LSAS principams prieštaraujantį atstovybės vadovės elgesį, studentų atstovybei skyrė griežtesnę sankciją ir laikinai sustabdė jos narystę organizacijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Taryba neigiamai įvertinto VUSA prezidentės Monikos Sičiūnaitės atstovavimą Vilniaus universiteto studentams nacionaliniu lygmeniu. Šis klausimas  nagrinėtas jau ne pirmą kartą - dar praėjusių metų lapkričio 15 d. posėdžiavusi LSAS taryba VU studentų atstovybei skyrė viešą įspėjimą dėl nederamo šios atstovybės vadovų elgesio, kai asmeniniai organizacijos narių interesai buvo supainioti su atstovaujamų studentų interesais.

REKLAMA

LSAS tarybos nariams abejones, ar VU SA, formuodama LSAS pozicijas, tikrai remiasi daugumos VU studentų nuomone, sukėlė VU SA pasisakymai esminiais klausimais tarybos posėdžių metu (pavyzdžiui, agituojant prieš platesnį studentų įtraukimą į atstovavimo procesus, už aukštojo mokslo sistemos keitimus, dėl kurių ženkliai skiriasi VU studentų nuomonė ir VU SA atstovaujama pozicija). Posėdyje VUSA atstovai negalėjo užtikrinti LSAS narių, jog atstovaujama pozicija yra visuomet suderinama su Vilniaus Universiteto studentais. M.Sičiūnaitė ne kartą pabrėžė, jog Lietuvos studentų atstovybių sąjungoje atstovauja organizacijos interesams, o ne universiteto studentams.

REKLAMA
REKLAMA

Daug klausimų tarybos nariams sukėlė ir vieši VUSA prezidentės pasisakymai dėl neva nariams nepateikiamos informacijos apie LSAS veiklą, nederinamų LSAS pozicijų ir neskaidrios LSAS veiklos. Į LSAS narių klausimus, kokią konkrečiai informaciją LSAS atsisakė pateikti, kokios pozicijos nėra derinamos su nariais, VU SA prezidentė negalėjo atsakyti.

Atsižvelgę į tarybos narių išsakytus argumentus, LSAS narių vadovai priėmė sprendimą siūlyti LSAS visuotiniam susirinkimui sustabdyti VU SA įgaliojimus formuoti studentų poziciją nacionaliniu lygmeniu iki tol, kol nebus išspręstos tarybos narių iškeltos problemos. Savo ruožtu, LSAS kreipiasi į Vilniaus universiteto studentus ir universitete veikiančias studentų organizacijas prašydama aktyviau kontroliuoti, kokią poziciją VU SA pateikia ar atstovauja, pristatydama ją kaip visų Vilniaus Universiteto studentų.

LSAS taryba posėdyje taip pat patvirtino organizacijos 2010-2011 metų veiklos planą ir biudžetą, aptarė aukštojo mokslo reformos eigą, svarstė valstybės remiamų paskolų studentams sąlygas, studentų keliamas problemas dėl skatinamųjų stipendijų skyrimo tvarkos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų