REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar Rusija visada vykdo savo prisiimtus įsipareigojimus? Ar Rusija visada laikosi savo pasirašytų sutarčių? Šiek tiek kvaili klausimai žmogui, geriau žinančiam šią šalį. Tačiau komentatoriai internetiniuose naujienų portaluose, kuomet puolama motulė Rusija, turi kitokią nuomonę. Jie mano, kad Lietuvos gyventojai, kurie praeityje yra nukentėję nuo Sovietų Rusijos imperijos teroro, yra patys kalti. Be to, jie visi yra paprasčiausi niekšai, nes drįstą prašyti žalos atlyginimo. Jei tave ir tavo šeimą trėmė į Sibirą, tai tu pats kaltas. Jei tave Sausio 13 dieną traiškė sovietinis tankas, tai tu pats kaltas. Žinoma, galima pagalvoti, jog tai Lietuvos Seimo provokacijos, kuomet kalbama apie kompensaciją už okupacijos patirtą žalą, kadangi motulė Rusija niekada niekam neatlygins žalos, nes žalos atlyginimas reikštų savo klaidų pripažinimą, taip pat ir pažeminimą, o kartu ir valdančiųjų politikų pralaimėjimą, jų nuvertimą. Imperija nemėgsta pažeminimų, niekada nedaro klaidų, niekada neatlygina nuostolių. Tokia taisyklė. Nors teoriškai turėtų atlyginti, nes šiandieninė Rusija yra Sovietų Sąjungos šalis tesėja.

REKLAMA
REKLAMA

Visame pasaulyje Rusijos garbintojai visada išlieka ištikimi imperinei Tėvynei. Tai tarsi mažyčiai imperijos vienetukai, kurie sudaro tą bendrą masę žmonių, kuriuos jau daugiau kaip 400 metų kontroliuoja iš Kremliaus. Jei kaltas, tai bet kas, tik ne Rusijos imperija. Kažkada matai Sovietų imperinė Rusija ne okupavo, bet aneksavo Lietuvą. Tebūnie, nors ir pati Lietuva „pasiprašė“, juk tai grynai techniniai dalykai. Kaip nužudyti auką? Ar ją nušauti, ar nunuodyti? Esmė slypi kitur. Yra akivaizdūs faktai. Buvo 50 metų kuriamas komunizmas, bet nepavyko. Milijonai liko be darbų, milijonai sužlugdytų žmonių. Kas kaltas? Niekas arba Landsbergis su konservatoriais. Sausio 13 d. važinėjo sovietiniai tankai ir sovietiniai kariai šaudė civilius Vilniuje. Kas kaltas? Niekas arba Landsbergis su konservatoriais.

REKLAMA

Tuo ir skiriasi ne demokratinės Rusijos garbintojai nuo Vakarų Europos piliečių. Moderniems europiečiams rūpi žmogaus teisės, jiems svarbu, kad būtų europietiška tvarka ir kokybė gyvenime. Nedemokratinėje naujojoje Rusijos imperijoje svarbu yra imperija, o žmogus yra paskutinėje vietoje. Žmogus tik niekingas vienetas, sudarantis tą jau anksčiau minėtą didelę žmonių masę. Bet kodėl žmonės taip komentaruose gina savo motulę Rusiją? Todėl, kad šiems žmonėms Lietuva, Latvija ir Estija niekada netapo Tėvynėmis. Tėvynė buvo, yra ir išliks Rusija, kurios nusikaltimai negali būti įvertinti. Tarp garbintojų rastume daug praradusių viltį savo šalimi, sovietinės nostalgijos kamuojamų žmonių, nemokančių keisti padėties, galvojančių, kad kažkas kitas turi pasirūpinti jų ateitimi, tik ne jie patys.

REKLAMA
REKLAMA

Keista, kuomet užsimeni apie žmogaus teises, kad Sausio 13 d. nukentėję žmonės irgi turėjo savo teises, savo gyvenimus, kodėl taip aršiai sutinkamas pasipriešinimas? Nes imperija mokė daug metų ir išmokė  ne laisvus savo piliečius nemaištauti, ginti savo motiną Rusiją. Tu negali būti jai kritiškas, blogas. Turi aukotis dėl imperijos, dėl caro, Stalino, Putino ar dar kokio nors diktatoriaus. Garbintojas yra aklai fanatiškas, kaip ir religiniai fanatikai Irake, Afganistane, kurie sprogdinasi, kad tik sužalotų kuo daugiau žmonių. Taip ir Lietuvoje gyvenantys Rusijos imperijos garbintojai darys bet ką, kad tik Rusijos prestižas būtų apgintas. Jei gali nutylėti apie padarytus nusikaltimu, tai nutylėk. Neerzink motulės Rusijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Suprask, kad dujas ir naftą tu gauni tik iš malonės. Jie pamiršta, kad nafta bei dujos yra perkamos už Rusijai taip reikalingus dolerius, kuriais vėliau apmokamos Rusijos išlaidos. Neperkamos tik vertybės ir žmogaus teisės bei laisvės. Sugriuvusi Lietuvos ekonomika? Nepasiteisinęs socializmo – komunizmo kūrimo eksperimentas? Kas kaltas? Nejaugi Landsbergis? Rusijos imperija neprisiima savo padarytų nusikaltimų, nepavykusių eksperimentų su žmonėmis, žudynių, trėmimų. Milijonus savų žmonių pražudė, kitų irgi nepagailėjo, bet kaltų nėra ir nebus.

REKLAMA

Nesinorėtų  galvoti, kad tokių imperijos garbintojų yra dauguma. Tik jie labai aktyvūs, nes yra proga išsilieti ant valstybės „x“, kurioje gyvena ir išreikšti begalinę meilę bei pagarbą  savo motinai Rusijai. Jeigu tarnausi ištikimai, gal įvertins. Gal V. Putinas pagerbs per paradą, kokį nors medalį įteiks, kad tinkamai gini motulės Rusijos imperijos garbę, kovodamas su „fašistais“.

Todėl nereikia stebėtis, kad ne demokratinės Rusijos imperijos valdžioje būna kriminaliniai nusikaltėliai. Tai yra greičiau taisyklė, o ne išimtis. Jeigu tiek metų žmonėms tiko tokios sąlygos, tai puiku. Kuomet Stalinas žudo milijonais, juk viskas savo vietoje. Turbūt nustebtumėte, jeigu milijoną savo piliečių nužudytų Suomija ar Švedija? Ne demokratinėje Rusijos imperijoje tai nieko naujo. Nebent per mažai nugalabijo. Reikėjo dar pažudyti. Juk viskas tik dėl Tėvynės, individas čia nieko nereiškia. Individas kažką reiškia tik tada, kai pasiaukoja dėl savo imperinės Tėvynės. Tačiau ta auka yra fanatiška, beprasmė, nes individas nepatenkina savo individualių asmeninių poreikių, tačiau tenkina imperijos poreikius. Individas pasimeta šioje mėsmalėje, beprasmiuose karuose, amžinose kovose dėl valdžios, masinėse nekaltų žmonių žudynėse. Jis tampa bevardis, beveidis ir amžinai užmirštas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų